Dator > Skillnaden mellan 64-bitars och 32 bitars system

 • Skillnaden mellan 64-bitars och 32 bitars system


 • Trettiotvå-bitars system var standard för en stor del av 1990-talet och början av 2000, men eftersom tekniken har blivit mer kraftfulla och billigare, 64-bitars system är nu lika lätt tillgänglig. Skillnaden mellan de två är mestadels relaterade till processorkraft. Hur du använder datorn kommer att avgöra hur kritiskt det är att du har en 64-bitars system. Operativsystem som Windows Vista och Windows 7 är fördelade i 32-och 64-bitars versioner

  Skillnader

  I huvudsak skillnaden mellan 64 -. Och 32-bitars system är hur de hanterar data. En 64-bitars system kan hantera data med en hastighet av 64 bitar i taget. Ett 32-bitars kan behandla endast 32 bits i taget. Alltså en 64-bitars chip kan bättre hantera mer intensiva applikationer på grund av sin högre överföringshastighet. Detta innebär också att 64-bitars processorer har bättre möjligheter att fullt ut utnyttja fördelarna med extra systemets minne, eftersom det kan flytta data in och ut ur RAM i en snabbare takt.

  Multitasking

  Multitasking, eller kör flera applikationer samtidigt, är där 64-bitars system är främst överlägsen. Förmågan att hantera dubbelt så mycket data på en tid som en 32-bitars system gör att en 64-bitars system att göra flera saker smidigt. Ett 32-bitars system kan också göra flera saker samtidigt, men det kommer att bli långsammare. Även om systemen har samma mängd RAM, kommer 64-bitars system vara snabbare eftersom det kan använda den extra RAM mer effektivt.

  Programvara

  Kraftfulla applikationer säljs vanligen i båda formaten. Kör en 32-bitars version av ett program på ett 64-bitars system kommer att fungera bra, men du kommer inte att ha all den hastighet förmåner som du gör med en äkta 64-bitars version. Om du har en 32-bitars system och överväger att uppgradera till 64, överväga hur många program du måste köpa i 64-bitars version för att verkligen få ut det mesta av din uppgradering.

  Kompatibilitet

  Även en 64 -bitars system kan köra 32-bitars programvara utan problem, är det omvända inte sant. Sextiofyra-bitars versioner av programvara kräver att din processor kan hantera sin verksamhet i högre hastighet. Andra relaterade hårdvara, såsom hårddiskar och systemets minne, måste också vara 64-bitars kompatibelt.

  Power-användare

  den genomsnittliga användaren inte ska märka av uppenbara fördelarna med en 64-bitars system. Enkla uppgifter som att surfa på nätet eller kolla e-post kommer att vara lika vätska på en 32-bitars system. För program som process stora block av minne och komplicerade processer under lång tid, men 64-bitars system erbjuder märkbara förbättringar. Om du använder datorn för ett arbete som innebär multimedia redigering eller skapande, 64-bitars kapacitet avgörande för maximal produktivitet.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man blir ett geni med datorn

Relaterade artiklar


 • hur man byter en pci modem kort
 • hur du ställer in en scanner på en dator eMachines
 • Hur man använder en port Kingston USB
 • Hur vet jag om min dator tar PCI eller PCI Express grafikkort?
 • hur man bränner musik & video till en cd
 • hur man beräknar antalet watt på en PC
 • hur du flyttar en video från en dator till en extern hårddisk
 • hur man rengör tangentbordet på en PC
 • felsökning av en cd-spelare som inte kommer att fungera på en bärbar dator
 • hur man kan jämföra trådlösa bärbara data kort