Dator > Mobile Pentium 4 vs Pentium M

 • Mobile Pentium 4 vs Pentium M


 • I sitt försök att utveckla en bra bärbar dator processor, Intel skapade fyra marker som hade liknande namn och ofta förvirrade människor. Pentium 3 Mobile (tidigt 2001), Mobile Pentium 4-M (tidiga 2002), Mobile Pentium 4 (mitten av 2002) och Pentium M (i början av 2003) var alla olika mikroprocessorer. I slutändan var det Pentium M som vann kampen om att vara bärbar kingpin

  Centrino

  Pentium M blev grunden för Intels nuvarande Centrino familj av marker. Det hade en stor fördel över alla Intels andra mobila processorer --- den är konstruerad från grunden för att användas i en bärbar dator. Dessutom var det utformat som en del av ett paket av flis, Centrino är inte bara en processor utan även ett chipset (de registeransvariga för alla komponenter i den bärbara datorn) och en trådlös kommunikation chip. Den mobila Pentium 4 hade ingen av dessa fördelar.

  Arkitektur

  Mobile Pentium 4 byggdes från Pentium 4 chip. Det var mer ett försök att göra en befintlig chip arbeta i ett system höga krav jämfört med en design specifikt för bärbara datorer.

  Pentium M, som jämförelse, började med det äldre Pentium 3 chip, men ändrades avsevärt. Snarare än en med låg effekt anpassning av den befintliga chip, var det omarbetas helt för att få resultat formgivarna ville.

  Speed

  Pentium M är den snabbaste mobila chip Intel har gjort. Dessa hastigheten ökar är inte en fråga om klockfrekvens, utan om hur uppgifterna behandlas under varje klockcykel. Till exempel enligt notebookcheck. net var Pentium M "mycket snabb per megahertz" jämfört med andra mobila marker. Tester vid University of Pennsylvania tillbaka denna bedömning, Penn Computing noterade att "Pentium M marker är betydligt högre i prestanda än Mobile Pentium 4 marker vid en viss klockfrekvens" (Penn Computing betoning). Testning har även visat att Pentium M för att vara snabbare än en del av skrivbordet Pentium 4 marker.

  Heat

  Mobile Pentium 4 marker gav mycket mer värme på grund av sin likhet med de makthungriga Pentium skrivbord marker. Vissa modeller av Pentium M använder så lite som 5 watt. Men även en typisk Pentium M installation, teckning cirka 25 watt, behöver mindre än en tredjedel av kraften i en jämförbar Mobile Pentium 4. Faktum är att när Hexus. net granskat Pentium M 735-chip, hävdade de att det kunde köras i "fri luft" --- utan fläkt alls.

  Bus

  front-side bus (FSB) är serien av förbindelser mellan processorn och minnet controller chip som gör att olika komponenter på moderkortet kommunicera med varandra. Både Mobile Pentium 4 och Pentium M använder samma FSB av Pentium 4. De flesta chips använda antingen en 400-eller 533 MHz buss.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man byter språk på en Dell-skrivare # a940

Relaterade artiklar


 • hur man använder Verizon Mobil Hotspot
 • hur man hittar mitt nätverk nyckel för vinna mobil på en Mac
 • historia av stordatorer
 • hur man kan återställa en Dell Latitude C600 till fabriksinställningarna
 • Syftet med kortplatser
 • hur man installerar en HP Photosmart 7660 utan installations-CD
 • hur man rengör en HP LCD-bildskärm
 • hur man gör en Bluetooth-antenn
 • hur man gör ett samtal till en mobiltelefon utomlands
 • typer av CRT-skärmar