Dator > Felsökning av en gx240

 • Felsökning av en gx240


 • Dells OptiPlex GX240 erbjuder en grundläggande skrivbordskonfiguration utformad för hem och kontor användare. Dess liten formfaktor-enhetens tornet ligger horisontellt ovanpå där skärmen sitter-gör den idealisk för trånga skrivbord. Även de bäst designade Dell maskin kan fel. Felsök din GX240 stationära dator för att identifiera potentiella problem och lösa dem för att återställa ditt hemmakontor produktivitet

  Du behöver:.
  Dell OptiPlex Resource CD


  1
  Se till att GX240 är påslagen om dess skärmen är mörk. Tryck på strömbrytaren, placerad på framsidan av enheten intill dess CD-ROM-plats.
  2.
  Kontrollera att GX240 är ansluten till en strömkälla, om den inte svarar att du trycker sin strömbrytaren. Den platta änden av dess ingår nätsladden bör införas i den högra sidan av GX240 skrivbordets baksida medan fronter slut går in i ett eluttag. För bästa resultat, anslut den direkt till ett uttag som inte används av andra enheter. Förlängningssladdar eller överbelastade avsättning skapa otillförlitliga strömskador som kan orsaka att datorn stängs av oväntat.
  3.
  Koppla bort all kringutrustning utom mus och tangentbord, inklusive skrivare, externa hårddiskar och USB-minnen, om GX240 upprepade gånger fryser eller inte svarar. Hårdvara konflikter med oförenliga enheter kan göra att systemet fängsel. Starta om datorn efter att ha kopplat alla enheter. Anslut varje kringutrustning tillbaka en efter en för att kunna avgöra vilken enhet som orsakar problemen.
  4.
  Scan GX240 med Dells diagnostik programvara för att hjälpa till att identifiera eventuella hårdvaruproblem i datorns olika enheter och flis. Starta om datorn och håll ner "F2" tangenten på GX240 tangentbord. Ett systeminställningsprogrammet visas. Bläddra nedåt i "Boot Sequence" menyn och välj GX240 CD-ROM-enhet som första punkt i sekvensen. Skjut Dell OptiPlex ResourceCD, som kom med GX240, i datorns CD-ROM-enhet på framsidan av tornet. Tryck och håll ned "ALT" och "B" på tangentbordet. Datorn startar om och för Dell Diagnostics programvara kommer att lansera. Följ instruktionerna på skärmen för att testa datorns olika mekanismer.
  5.
  Slå upp några koder systemfel visas på datorn genom att söka efter det i Microsofts online-databas med felkoder (se Resurser). Några av GX240 problem kan ha samband med sitt operativsystem Windows snarare än dess komponenter hårdvara. Sådan programvara problem har ofta en felkod som kan berätta mer om problemet och hur man fixar det.

  Tips och varningar


 • Om felsökning inte löser den stationära datorns frågor, ring Dells tekniska support linje på 877-293-1196. Tekniker är tillgängliga 24 timmar per dygn.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur kan jag installera en skrivardrivrutin?

Relaterade artiklar


 • hur man överklockar en Intel Celeron-processor
 • Hur man känner igen när du behöver dataräddning
 • hur man installerar en DVD-spelare i Dell Dimension 3000
 • hur man återställer lösenordet på en acer dator
 • vad är en primär partition?
 • hur man uppgraderar en hårddisk i en Mac mini
 • hur man installerar ett 56k-modem till en dator
 • hur man bränner en dvd i OS
 • hur du ansluter en SATA DVD till IDE
 • olika typer av marker databehandling