Dator > Definitionen av trådlös skrivare

 • Definitionen av trådlös skrivare


 • Trådlös teknik för både hem och kontor blir allt populärare. Enligt teknik expert hemsida CIO. com, 83 procent av IT-chefer har trådlös tillgång till sin e-post, med 75 procent av IT-chefer som för närvarande förvaltar ett trådlöst projekt i sin organisation. Trådlös teknik kan bärbara datorer och andra mobila enheter att ansluta med andra enheter i ett nätverk, inklusive en trådlös router som ger Internetåtkomst till dessa enheter. Trådlös teknik stannar inte vid datorer, dock med vissa användare som vill ansluta trådlöst till skrivare

  Trådlöst Defined

  Trådlös teknik innebär att man går information fram och tillbaka mellan elektroniska enheter via radiovågor istället för kablar och ledningar. Trådlös teknik kom i trådlösa telefoner, garage dörröppnare och TV fjärrkontroller innan det användes framgångsrikt i datorer och skrivare. De flesta skrivare är utrustade för vad som kallas fasta trådlösa överföringen. Fast trådlöst är trådlös kommunikation som sker i ett område, till exempel ett hus eller bara en del av en byggnad.

  Wi-Fi

  Wi-Fi är en populär trådlös överföring metod som används för nätverk som sprider ut över bara några hundra meter. De flesta hemnätverk och många kontorsnätverk fungerar på Wi-Fi för alla trådlösa enheter. Trådlösa modem med inbyggd antenn sända Wi-Fi-signal till nätverksanslutna trådlösa enheter, däribland skrivare. Om en dator vill skriva ut på en trådlös skrivare, signalen överförs till den trådlösa routern, som sedan skickar signalen till skrivaren.

  Bluetooth

  Bluetooth är en annan form av trådlös överföring som också använder radiofrekvenser för överföra data bakåt och framåt mellan enheter. Bluetooth, till skillnad från Wi-Fi, kan bara sända upp till 33 meter bort. Bluetooth-teknik är populärt för enheter som mobiltelefoner, eftersom de är små och kan enkelt flyttas till flera andra Bluetooth-aktiverade enheter. Bluetooth-aktiverade skrivare kan kommunicera med Bluetooth-telefoner inom 33 meter, vilket gör att en användare att skriva ut foton från en mobiltelefon.

  Embedded Wireless

  Om en enhet har ett trådlöst kort inbäddat, betyder det att kortet är belägen inuti maskinen. Några skrivare kommer från tillverkaren med ett trådlöst kort redan installerat inne, medan andra skrivare har ett utrymme för ett trådlöst kort som kan läggas till av skrivarens användaren senare. Gör

  Printservar

  Om en skrivare inte komma med ett trådlöst kort inbyggt eller inte har ett utrymme för en, kan en skrivarserver vara ansluten till skrivaren. Skrivarservrar är som trådlösa routrar för skrivare, vilket gör att skrivaren kan kommunicera med andra trådlösa enheter i ett nätverk. Olika skrivarservrar har olika sätt att ansluta med skrivare, inklusive seriella och USB-portar.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hp pavilion underhållning pc dv2000 funktioner

Relaterade artiklar


 • rensar en film från en CD
 • hur man får min bildskärm att inte härma min laptop
 • hur man överklocka Intel Dual Core Xeon 5150
 • hur man installerar en Brother MFC förare
 • hur man bygger en dator enligt dina specifikationer
 • hur man installerar en inre USB 2.0 PCI-2 port
 • hur du flyttar en video från en dator till en extern hårddisk
 • hur du installerar ett PCI modem utan förare
 • hur man kan återställa en bärbar dator från Dell till fabriksinställningarna
 • hur man gör EyeToy kameran av PS2 arbetet på en dator