Dator > CD vs bandlagring

 • CD vs bandlagring


 • Trots det faktum att vi lever i en tid av Blu-ray-skivor som kan innehålla tiotals gigabyte, är verkligheten den att bandlagring är fortfarande den bästa metoden för att göra säkerhetskopior. Det är dock bandlagring inte perfekt för olika skäl och ibland med hjälp av CD-skivor kan vara en bättre insats

  Du behöver:.
  Dokument eller bilder att skriva ut

  . stora mängder data-band är bättre

  CD-skivor rymmer 650 MB bara av material. Band genom jämförelse kan göras för att lagra så mycket som några av de större hårddiskar, och kan faktiskt gå så högt som 300 GB. För att sätta detta i praktiken, om du hade en 300GB hårddisk för att säkerhetskopiera, skulle du bara behöver en tejp. Om du skulle använda cd-skivor, skulle du behöva 473 skivor. Även med Blu-ray-skivor, du skulle behöva sex av dem för att backa upp den en 300 GB hårddisk.

  Tillförlitlighet

  Tapes, för alla deras utseende som lågteknologiska lagringsenheter, tenderar att vara ganska stabil och ge bra långtidsförvaring. CD-skivor genom jämförelse kan repas och spruckna enkelt och i slutändan kanske inte den mest tillförlitliga formen för långtidsförvaring.

  Portabilitet

  När det gäller portabilitet, har cd-förvaring fördelen. CD-och DVD-enheter är allmänt förekommande i datorer över hela världen. Det är sällsynt att hitta en dator som inte har dem. Som jämförelse kan bandlagring alltid ett egenutvecklat system som omfattar inköp av specialutrustning.

  Kostnad

  På området kostnaden, är frågan om bandet vs CD-förvaring beroende helt på vad du vill göra. Om du behöver säkerhetskopiera en stor hårddisk, kommer bandet vara det klart billigare val i det långa loppet, även om du behöver köpa en speciell läsare /skrivare för bandet och speciella band. Detta beror på band ger sådan massiv lagring så att på en per gigabyte basis kommer de att vara billigare. CD-skivor, som jämförelse, är mycket billiga men kommer sannolikt att behöva bytas oftare (även återskrivbara CD-skivor har ett begränsat antal överskrivningar) och eftersom du behöver så många för att lagra stora mängder data, tillägger de billiga kosta upp snabbt.

  Tillgång

  Om du lagrar material som måste ständigt tillgängliga, finns det ingen tvekan om att CD-skivor är bättre val. CD-skivor ger random access memory, där du lätt kan hitta det du söker efter och läsa det. Band genom jämförelse måste kopieras till en hårddisk eller en cd innan du kan använda materialet på dem.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Felsökning ett amerikanskt

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en Dell 922 skrivare
 • kan återställa Datorhögtalare
 • hur man spelar högtalarna via ett hörlursuttag på en bärbar dator
 • hur man gör en musik-cd från en HP-dator
 • att bota min dator av skadlig kod när servern är upptagen
 • hur du installerar RAM i en Dell 2400 skrivbordet
 • genomsnittliga priset på persondatorer
 • hur man uppgraderar en Dell 8500 processor
 • hur du tar bort mobila enheter
 • hur du ändrar inställningar på mitt GeForce grafikkort