Dator > mikroprocessor exempel

 • mikroprocessor exempel


 • Du behöver:
  2 AAA batterier
  . Palm Desktop.
  Palm HotSync kabel.
  Palm OS tangentbord cd-rom.

  mikroprocessor är bara en teknisk namn för centralenheten (CPU), eller hjärna, i varje dator. Med tiden har processorer utvecklats från låga prestanda single-core processorer till den mäktiga dubbel-, trippel-eller till och med quad-core processorer, vilket ger enastående prestanda även i de mest krävande uppdragen, som spel, videoredigering eller grafik rendering. Du kan gruppera mikroprocessorer flera kategorier av flera faktorer, såsom typ av uttag eller CPU-kärl, arkitektur eller antal kärnor.

  Socket Typer

  Uttaget för processorer har utvecklats som processorn har. Precis processorer är framtiden för uttag flytta till små och kraftfulla. De första kontakterna var numrerade i den ordning deras utseende --- Socket1, socket2, Socket3 etc. --- Men efter åtta av dessa i en serie bytte namn metoden. Uttaget var nästa namngavs av antalet stift processorn hade, och det är hur socket 370, 423, 463, 478, 479, som är den mobila plattformen, och många andra dök upp. Även om Intel fortsatt med PIN-numrering metoden för processorer --- till exempel, är 775 en 775-stifts processor --- med lanseringen av sockel AM2 2006, började Advanced Micro Devices (AMD) välja namn som inte var kopplade till stift siffror eller andra egenskaper CPU.

  Arkitektur

  arkitektur en processor är antingen eller 32 64 bitar. Med införandet av 64-bitars processorer år 2003 av Apple, följt av AMD och Intel, ett övergångsskede började dagens nya teknik, som ger kraftfull ökad CPU-prestanda, översättning till snabbhet och bättre funktioner för användarna. Till exempel kan en 32-bitars CPU arbeta med siffror från 0 till 4294967295 medan en 64-bitars CPU kan arbeta inom 0 till 18,446,744,073,72 C551, 615 serien. Om det vid första fördelen med sådan kraft och fart tillhörde endast till företag som arbetar med stora databaser och behöver ett stort antal beräkningar, väckte den snabba utvecklingen av 64-bitars programvara marknaden denna banbrytande teknik i hemmet räckhåll för användaren också.

  Core Räkna

  Vid en första, single-core processorer gav användarna all den kraft de trodde att de någonsin skulle behöva köra ett program på sin dator, men eftersom ansökningarna började växa i komplexitet och användare började kräva multitasking, ingenjörer som behövs för att hitta en lösning för att tillmötesgå denna ständigt växande behov av mer CPU-kraft. Intel gjorde ett försök med införandet av Hyper Threading-teknik, men att bara gav en virtuell uppsving av makt som det var bara en teknik som lyckades de prioriterade uppgifter som behandlas av processorn. Den verkliga CPU-kraft öka kom med införandet av ett flertal centrala användning under 2005 av AMD, då flera kärnor hade att göra med flera uppgifter samtidigt.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du kör två hårddiskar på en dator

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en mobil minneskort i Windows
 • hur isär & ta isär en stationär dator
 • hur man skapar och format en startdiskett
 • hur man byter en trasig LCD-skärm på en bärbar dator
 • hur man återställer datorns inställningar efter spionprogram problem
 • hur man blinkar bios utan diskett
 • Hur man skaffar en installationsdiskett för en Lexmark x63 skrivare
 • hur man rengör en anteckningsbok LCD-skärm
 • hur du ändrar inställningar på mitt GeForce grafikkort
 • hur man byter ett moderkort i en Dell 2350