Dator > kriterierna för att välja en bärbar dator

 • kriterierna för att välja en bärbar dator


 • Bärbara datorer finns överallt och de kommer i varje form och storlek. Gå in i en butik eller surfar på nätet för en bärbar dator kan vara överväldigande. I mars 2010 fanns det över 30 olika märken av bärbara datorer. Den oändliga kombinationer av komponenter och funktioner gör det allt svårare att komma fram till ett välgrundat beslut. Den goda nyheten är att alla dessa val säkerställa att det finns en bärbar dator som passar dina behov

  Storlek

  storlek och vikt. en bärbar dator är knutna direkt till dess komponenter. Storleken på skärmen, batteri, hårddisk, och närvaro av en intern optisk enhet påverkar alla den totala vikten av den bärbara datorn. Vägning alternativen i storlek och funktion hjälper dig att begränsa ditt val. Om du är student eller om du reser mycket, då du kanske vill ha en mer lätt modell. Om du är en gamer eller fotograf, kanske du vill ha en laptop med fler funktioner. I de flesta fall är mindre den bärbara datorn desto färre antal funktioner den har.

  Processor

  Processorn hjärna din bärbara dator. Den styr vilka program du kan köra och hur smidigt de kommer att springa. Enligt CNET, centralenheten (CPU) är den enskilt viktigaste komponenten i din bärbara dator. Vanligtvis du vill välja den snabbaste processorn du har råd. I mars 2010, dual-core processorer är den traditionella valet för bärbara datorer. De ger genomgående hög prestanda utan snabbt tömmer batteriet.

  Memory

  RAM (Random Access Memory) fungerar hand i hand med processorn för att bestämma hastigheten på din laptop. Medan processorn kör program är det RAM som lagrar temporärt minne filer som tillåter mer än ett program för att köra åt gången. Med den ökande kraven från dagens datorprogram, Popular Mechanics och Intel föreslå har minst 1 GB RAM för optimal prestanda och med mars 2010. Titta alltid på den mest aktuella rekommendationer för RAM-storlek när man köper en bärbar dator.

  Batteritid

  Längden på batteritiden är viktigt om du kommer regelbundet vara borta från en strömkälla. En längre batteritid innebar tidigare en tyngre dator, men i vissa modeller som inte längre är sant. Externa back-up batterier finns tillgängliga men göra portabilitet mindre bekvämt.

  Anslutningar

  Du kommer också att vilja överväga hur din bärbara dator kommer att ansluta till Internet och andra enheter som skrivare, telefon, och valfri mus och tangentbord . De flesta bärbara datorer har både en Ethernet-port för regelbunden trådbunden tillgång och ett trådlöst kort för tillträde överallt Wi-Fi finns tillgängligt. En bärbar dator med Bluetooth förmåga är ett sätt att ansluta trådlöst till externa enheter som också har Bluetooth installerat alternativet.

  lagringsutrymme

  Hårddisk lagringsutrymme är där du lagrar alla dina filer. Om du har en massa musikfiler eller digitala fotografier som du behöver mer lagringsutrymme. Interna hårddiskar kan uppgraderas vid ett senare tillfälle om mer utrymme behövs. Externa hårddiskar är ett bra alternativ för extra lagring samt en plats för att säkert säkerhetskopiera dina filer.

  Optisk enhet

  CD och DVD-enheter kommer som standard med flesta bärbara datorer. I mindre bärbara datorer, kan en optisk enhet inte vara ett alternativ så du vill kontrollera den bärbara datorn specifikationer. Vissa CD-och DVD-enheter har förmåga att bränna (kopiera) filer samt läsa dem. Högupplöst Blue Ray-enheter är en tillvalsfunktion på vissa bärbara datorer men de kräver en mycket hög upplösning skärmen för att visa på rätt sätt.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man ansluter en Logitech trådlöst tangentbord och mus

Relaterade artiklar


 • hur man ändrar SDRAM latens
 • hur man installerar en värme fläkt diskbänk cpu
 • hur man installerar ett moderkort i en Dell Inspiron 2500
 • Ta bort enhet D efter att ha gjort en återhämtning disk på vista
 • hur du installerar minne i en HP Pavilion ZV 6000
 • hur man använder Aspire One med bredband mobilt
 • sätta en begagnad hårddisk till en ny dator
 • hur man återställer bios på en Sony Vaio
 • felsökning av en windows virtuellt tangentbord
 • hur man installerar en ny hårddisk och Windows XP