Dator > instruktioner om hur man bygga min egen dator

 • instruktioner om hur man bygga min egen dator


 • Om du är en erfaren datoranvändare och Upgrader, kanske du vill bygga dina egna system. Bygga din egen dator bär på en rad potentiella fördelar, bland annat lägre kostnader och större kunskap om komponenterna inuti lådan. Bygga din egen dator kan också göra uppgradering enklare, eftersom du inte behöver oroa sig för proprietära komponenter

  Du behöver:.
  Liten skruvmejsel ställa
  . Datorväska.
  Moderkort.
  Minne.
  Hårddisk.
  DVD-brännare.
  Tangentbord.
  Mus.
  Monitor.


  1.
  Välj en stil datorväska som passar dina behov. Om du har ont om utrymme, är en slimmad stationär design förmodligen det bästa valet, men om du har mer utrymme, erbjuder en låda mer flexibilitet och gör framtida uppgraderingar enklare att hantera. Välj ett ärende med en inbyggd strömförsörjning-detta kommer att göra byggnaden datorn mycket lättare
  2
  Köp ett moderkort som stödjer de komponenter du behöver i ett system. . . Om till exempel stöd för Firewire är viktigt för dig att välja ett moderkort som stödjer den tekniken. Om du planerar att använda flera hårddiskar och optiska enheter, se moderkortet du väljer har gott om tillgängliga anslutningar. Det är också en bra idé att välja ett moderkort med ett integrerat grafikkort, nätverkskort och ljudkort. Välja ett moderkort med dessa nödvändiga artiklar som är integrerade i det paketet gör bygga din egen dator mycket enklare. Processorn kommer att byggas i moderkortet också-se till att leta efter den snabbaste processor du har råd
  3
  in moderkortet i fallet och fäst den med de. . skruvar medföljer. Leta reda på minnesplatser på moderkortet och sätt in minnesmoduler i spåren. När man bygger en ny dator, är det alltid klokt att installera så mycket minne som moderkortet kommer att hålla. Moderkortstillverkaren kommer att ge information om maximalt minne som stöds av styrelsen.
  4.
  Leta hårddiskfacket på målet och skjut hårddisken på plats. Säkra hårddisk med skruvar, och anslut kabeln från baksidan av hårddisken till moderkortet. Anslut en nätkabel från datorns nätaggregat på baksidan av hårddisken. När du väljer en hårddisk, alltid köpa den högsta kapaciteten enhet du har råd. Priset på lagring har minskat kraftigt de senaste åren, och även stor kapacitet hårddiskar är ofta mycket prisvärda.
  5.
  Hitta viken CD-eller DVD-enheten och skjut in enheten i viken. Skruva fast enheten med skruvar och ansluta enheten kabeln till enheten och datorns moderkort. Kör en strömkabel från nätaggregatet med ineffekt på baksidan av enheten.
  6.
  Köp en standard tangentbord och mus för din nya dator. Var noga med tangentbordet och musen du väljer har USB-anslutningar och inte gammal stil PS /2 och kära.
  7.
  Välj kvalitet platt bildskärm för datorn. Priserna har sjunkit ganska lite, så du bör kunna hitta en 17 ", 19" eller till och med 21 "monitor till ett överkomligt pris.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:trådlösa vs optisk mus

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa volymen på min dator
 • hur man installerar skrivaren en HP 5610 allt-i-ett
 • hur man installerar en HP PSC 750 skrivare
 • vad är det bästa sättet att rengöra en bärbar dator skärm?
 • mikroprocessor exempel
 • att bota min dator av skadlig kod när servern är upptagen
 • hur man installerar ett ljud drivrutin på ett ASUS moderkort
 • hur du installerar ett PCI grafikkort i en port 300le
 • hur man konfigurerar en datorbildskärm med en bärbar dator
 • hur du formaterar diskar på en dator för en dvd