Dator > hur man installerar hårddiskar i en Mac Pro

 • hur man installerar hårddiskar i en Mac Pro


 • Beroende på konfiguration som Mac Pro datorn är köpt med, kan den ha så få som en av sina fyra interna hårddisken fylld enhetsfack. Detta ger Mac Pro gott om plats för ytterligare förvaring om uppgraderingar önskas. Mac Pro är kompatibel med modern 3,0 gigabyte per sekund (Gbps) Serial ATA-hårddiskar. Uppgradera din Mac Pro med en extra hårddisk om du behöver extra lagringsutrymme för media, spel eller skapa innehåll

  Du behöver:.
  Kryssmejsel
  3.
  5-tums SATA (Serial ATA) hårddisk.


  1.
  stänga Mac OS och vrid Mac Pro helt av. Se till att du är jordad (se Varningar) och sedan koppla ur alla kablar går in i datorn, inklusive nätsladden.
  2.
  Placera Mac Pro tornet på en stadig arbetsyta. Placera torn på sin sida, så att rätt sida av tornet är vänd uppåt. I denna inriktning, är frigöringsspaken på baksidan av datorn tornet ovanför-expansionskort.
  3.
  Lyft spärren på baksidan av Mac Pro tornet för att frigöra sidopanel av tornet (som ska vara uppåt). Lyft panelen bort från fallet och ställ den åt sidan på en säker plats. De fyra rektangulära lådor av aluminium nu synliga inne i datorns chassi är hårddisken caddies. Den första hårddisken caddie (närmast framför datorn tornet) innehåller det primära systemet hårddisken.
  4.
  Skjut närmaste tom köra caddie till systemet hårddisken ur Mac Pro chassi. Observera att spärren på baksidan av tornet måste vara i uppfällt läge för någon av enheten caddies för att vara löstagbart.
  5.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvarna från botten av hårddisken caddy, skjut sedan den nya hårddisken i caddy så att skruvhålen på undersidan av enheten radas upp med de på botten av caddie. Byt ut skruvarna.
  6.
  Orient hårddisken caddie så att botten på hårddisken är vänd nedåt, och skjut tillbaka den till Mac Pro chassit. Du ska känna kontakterna på baksidan av hårddisken samarbeta med logikkortet av Mac Pro när caddien införas fullt ut.
  7.
  tillbaka sidostycket av Mac Pro tornet, sedan sänka spärren. Återställa datorn till dess ursprungliga plats, och ersätta alla kablar.
  8.
  Sätt på Mac Pro vidare. Klicka på "Gå"-menyn längst upp på skärmen, klicka sedan på "verktyg".
  9.
  Starta "Skivverktyg". Den nya hårddisken visas i den vänstra rutan i skivverktygsfönstret. Klicka på den.
  10.
  Klicka på "Radera" fliken på högra sidan av fönstret, klicka sedan på "Radera"-knappen. Klicka på "Radera" igen för att bekräfta. Den nya hårddisken har initierats och monteras av systemet.
  11.
  Stäng fönstret Skivverktyg dubbelklicka sedan på den nya hårddisken ikonen på skrivbordet för att börja använda enheten.

  tips och varningar


 • aluminiumchassi av Mac Pro kan vara grov eller vassa i vissa områden. Var försiktig när du arbetar på datorn för att undvika skador.
 • delar på insidan av datorn kan vara heta. Tillåt flera minuter efter att stänga av Mac Pro ner innan du öppnar det upp och röra hårddiskfack.
 • Jorda alltid dig själv innan du arbetar på insidan av Mac Pro för att undvika en oavsiktlig urladdning av statisk elektricitet. Gör detta genom att peka på expansionskortet täckplåtar på baksidan av datorn innan du drar ut nätsladden eller genom att bära ett antistatiskt armband.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du ställer in flera bildskärmar med nvidia

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en mus till en dator
 • hur man kan återställa en dator till fabriksinställningarna
 • hur man byter en bläckpatron i Epson-skrivare
 • hur man byter en ze4500 CMOS-batteriet
 • hur man byter de viktigaste hårddisken om datorn har två
 • hur isär & ta isär en stationär dator
 • vad är det bästa sättet att rengöra en bärbar dator skärm?
 • hur man fixar den partition på en extern hårddisk
 • hur man fixar nycklarna på en HP laptop tangentbord
 • hur man beräknar antalet watt på en PC