Dator > datorljud förklaras

 • datorljud förklaras


 • Persondatorer och bärbara datorer omfattar all mjukvara och hårdvara för att hantera ljud. Från att spela en musiksamling till redigering professionella inspelningarna omfattar datorljud ett brett sortiment av komponenter och tillämpningar. Förstå hur fungerar datorljud är det första steget mot att välja utrustning som är bäst för dina ändamål

  Komponenter

  Den centrala komponenten i en dator ljudsystemet är ljudkortet. Ett ljudkort är en serie kretsar, antingen i form av ett diskret kort eller integrerade på datorns moderkort. Ljudkortet processer digitala ljudfiler och förbereder dem för uppspelning och även tolkar indata för att lagra den som en digital ljudfil på datorns hårddisk. Ljudkort är fäst direkt på input och output-portar, t. ex. mini-ljudportar, 1/4-tums hamnar telefonen och XLR ljudportar för professionell ljudutrustning.

  Funktion

  Ljudkort behandla digitala ljudfiler och omvandla dem till en ljudsignal med ett visst antal kanaler. Ju fler kanaler ett ljudkort och dator ljudanläggning ingår, desto högre kvalitet. Grundläggande system producera två-kanals ljud, vilket ger en vänster och en höger kanal för stereo ljud. Mer avancerade fyra-kanals system ger fyra enskilda flöden för flera högtalare. Dator ljudsystem med en kanal med ljud på 4,1 eller 5,1 foder fyra eller fem individuella högtalare plus en subwoofer för den djupaste basfrekvenserna.

  Specifikationer

  Förutom kanaler finns det två stora metoder för att bedöma kvaliteten på en dator ljudsystem. Antalet bitar representerar djup ljudkvalitet. Enkla ljudsystem kan producera 16-bitars ljud medan personal måste datorer med 24-bitars ljud. Frekvens, mätt i kilohertz (kHz), representerar olika ljud ett system kan reproducera, med en högre frekvensområde enligt rikare ljudkvalitet.

  Externa enheter

  Dator ljudsystem också dra nytta av externa enheter för både in- och produktion. På ingångssidan, mikrofoner är utrustade med XLR kablar eller professionella mixerbord denna dator uppkopplingar kan föda musik till ett ljudkort eller direkt till en dators hårddisk. I form av produktivitet, kan datorn ljudsystem skicka en digital signal till högtalare eller hörlurar samt en bandspelare eller CD-brännare för inspelning, eller en extern hårddisk för lagring och backup.

  Använder

  Datoranvändare dra nytta av audio-komponenter på många olika sätt. Vanliga användare kan använda datorns ljudkort och högtalare för att lyssna på musik, spela in videoklipp med ljud, och så att producera ljudeffekter som en del av användargränssnittet. Professionell film och videoredigerare kan behöva en högre ljudkvalitet för redigering och manipulera ljudfiler eller blandning och remastering ljudinspelningar.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man rengör ditt tangentbord snabbt och enkelt

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar ett moderkort utan att installera om windows
 • hur man ladda ner och köpa apps för en IPAD
 • hur man spelar xbox live trådlös
 • hur man byter en trasig LCD-skärm på en bärbar dator
 • hur man kopplar datorer med en USB-kabel
 • hur du uppdaterar drivrutiner Ethernet-kontroller
 • hur man bränner en skrivbar CD
 • hur du återställer inställningarna på din IPAD
 • hur man använder en HP fingeravtrycksläsare
 • hur man upptäcker ett kort TV-tuner