Dator > Felsökning kabelanslutningar

 • Felsökning kabelanslutningar


 • Kabelmodem är mycket omfattande användning i hela världen för Internet. Kabelmodem är mycket snabbare än den ursprungliga uppringt modem och de är mer tillförlitliga med färre tekniska problem som motorstopp eller förlorade anslutningar. Medan kabelanslutningar är tillförlitliga, de är inte perfekt och är så mottagliga för tekniska problem och fel som är någon annan enhet. Felsökning en problematisk kabelanslutning kan ske snabbt och enkelt
  1.
  Kontrollera kabelanslutningen till din tv. De använder en liknande anslutning så om din TV och Internet är båda inte fungerar, då kommer problemet troligen bor med din kabel-leverantör. Om din TV kabel fungerar bra och Internet är inte, kommer problemet troligen med modemet eller datorn.
  2.
  Återställ modemet. Om modemet har en återställningsknapp på det, tryck på den. Vänta en eller två minuter och sedan kontrollera om du nu har tillgång till Internet. Om inte, fortsätt till steg 3.
  3.
  Bryt strömmen till modemet. Gör detta genom att fysiskt dra ut stickkontakten ur vägguttaget, inte bara att vrida en on /off knapp. Vänta en minut och koppla sedan in modemet tillbaka i eluttaget. Detta skulle kunna klara upp eventuella problem med modemet, om inte modemet själv är defekt.
  4.
  Inspektera alla anslutningar till att kontrollera att allt är korrekt ansluten och att kablar och anslutningar är i god form och inte böjs eller smält. Koppla bort kabel till modemet. Titta i slutet av stållinor och kontrollera att det är en tunn centrum på kabeln som sticker ut åtminstone så långt som till den yttre kontakten överkant. Sätt kabeln kontakten och skruva fast den ordentligt till modemet. Koppla bort eithernet stickkontakten ur modemet och datorn, och sedan återansluta dem och lyssna efter "snap" ljudet angett att de är fast förankrade.
  5.
  Kontrollera ditt modem för förarna att Se till att de är aktuella. Om drivrutiner är äldre eller skadade, kan du uppleva avta eller anslutningsproblem.
  6.
  Avinstallera alla senaste utrustning eller program från din dator, särskilt om din Internet-anslutning problemen började snart efter en sådan installation. Senaste tilläggen till ditt system kan vara störande. Ta bort dem och startat om datorn kan återställa funktionaliteten till kabelanslutningen och sedan kan du försöka att installera några nya program eller hårdvara.

  Tips och varningar


 • Om både TV: n och kabelmodemet inte fungerar, då antingen kabeln tjänsten ut eller ditt hem anslutning till utanför kabel-tjänsten är problemet. Ta en bärbar TV utanför och ansluta den direkt till kabel linje som kommer in från gatan. Om det finns en bra signal, så problemet måste ligga mellan detta sammanhang och din insida TV och kabelmodem. Det är troligen en "splitter" i raden som delar kabeln till datorn kabelmodemet och TV. Detta splitter kan vara dålig eller kabeln kabeln som går från utsidan anslutning till ingången på splitter kan vara dålig eller inte ordentligt inkopplad.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man bränner en musik-CD med HP DVD-R LightScribe

Relaterade artiklar


 • vad är det bästa sättet att rengöra en bärbar dator skärm?
 • hur du skannar till PC med HP LaserJet 3015
 • hur man installerar SLI grafikkort
 • hur man visar digitala bilder på en projektor med hjälp av en dator
 • sätta en begagnad hårddisk till en ny dator
 • hur man upprätta en trådlös anslutning på min laptop
 • hur man läser ett SD-kort när de sätts i en kortplats
 • hur man gör hörlurarna i en mikrofon
 • hur du lägger upp foton till din dator
 • hur man använder en mobiltelefon som ett modem för Internet