Dator > hur man använder Ethernet med ett uppringt modem

 • hur man använder Ethernet med ett uppringt modem


 • Även om de flesta människor tänker på höghastighetsbredband anslutningar när föreställande en Internet-anslutning som delas över ett nätverk, dela fjärranslutningar är möjlig. Det finns få skillnader mellan att dela en bredbandsanslutning och en fjärranslutning, men det är vanligare för fjärranslutning till kommer från en av datorerna än från routern. Ställa in datorer i ett Ethernet-nätverk att dela en uppringd Internetanslutning bör bara ta några minuter, men lite olika åtgärder som är nödvändiga beroende på om datorn är konfigurerad är den med Internet-anslutningen eller inte.

  Du behöver:
  uppringda modem med tillgång till Internet
  . Nätverk router.
  Ethernet-kablar (en för varje dator att ansluta till routern).

  Konfigurera huvuddatorn


  1.
  Anslut datorns modem till en telefonlinje, och se till att telefonlinjen är ansluten till "Line In" porten och inte "Line Out".
  2.
  Anslut en Ethernet-kabel till datorns Ethernet-port och anslut sedan den andra änden av kabeln till nätverket router eller hubb som du använder. Koppla in routern eller hubben, om det inte redan körs.
  3.
  Öppna Kontrollpanelen från Start-menyn och sedan dubbelklicka på "Nätverks-och Internet-punkt . Dubbelklicka på "Nätverksanslutningar" för att se din aktuella anslutningar.
  4.
  Högerklicka på modemet som du använder för din fjärranslutning. Välj "Egenskaper" längst ned på snabbmenyn och klicka sedan på fliken "Avancerat" i fönstret Egenskaper som öppnas.
  5.
  Leta upp "Internet Connection Sharing"-delen av sidan, sedan markerar du rutorna bredvid "Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter via den här datorn är ansluten till Internet" och "Upprätta en fjärranslutning närhelst en dator på mitt nätverk försöker nå Internet. "
  6.
  Klicka på" OK "-knappen för att stänga fönstret, klicka sedan på" Ja "när du får ett meddelande som frågar dig om du önskar att aktivera delad Internet-anslutning. Stäng alla återstående öppna fönster.

  Konfigurera ytterligare datorer


  1.
  Anslut varje dator som du vill dela uppringd Internet-anslutning med till routern, med en Ethernet-kabel för varje förbindelse.
  2.
  Öppna "Nätverksanslutningar" fönster på varje dator med samma metod som du använde för att ställa upp den delade fjärranslutning. Högerklicka på "Anslutning till lokalt nätverk" objektet och välj sedan "Egenskaper" från menyn.
  3.
  Leta reda på "Den här anslutningen använder följande objekt" lista på " Allmän "eller" Nätverk "fliken --- namnet på fliken beror på ditt operativsystem. Klicka på "Internet Protocol (TCP /IP)" eller "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)" lista för att välja det och klicka sedan på knappen "Egenskaper".
  4.

  Välj "Erhåll en IP-adress automatiskt", klicka sedan på OK-knappen. Klicka på "OK" i fönstret Egenskaper och stäng sedan alla ytterligare öppna fönstren.

  Tips och varningar


 • Beroende på uppringt Internet som du tog användning, kom ihåg att du får tas ut för tillgång till Internet för alla datorer som är ansluten till nätverket.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man gör EyeToy kameran av PS2 arbetet på en dator

Relaterade artiklar


 • Hur man överför iTunes Music till en mobiltelefon
 • felsökning av en windows virtuellt tangentbord
 • hur man öppnar en Dell OptiPlex GX110 dator
 • Hur installerar man en Dell TrueMobile 355 Bluetooth-modul i en Inspiron 1721?
 • hur du ansluter surroundljud till en bärbar dator
 • hur du ansluter en mus till en dator
 • hur man lämnar in en iPhone app online
 • hur man gör en återhämtning disk för hp
 • hur du kan visa historik i en dators minne
 • hur du skannar till ett dokument på en Dell 944