Dator > hur du trådlöst ansluta en bärbar & stationär

 • hur du trådlöst ansluta en bärbar & stationär


 • Du kan ansluta en bärbar dator trådlöst till en stationär dator med en trådlös router. När routern är installerad och konfigurerad införs ett trådlöst nätverk som gör att den bärbara datorn att ansluta till Internet via den stationära datorns Internetanslutning. I allmänhet kan tre typer av trådlösa nätverk inrättas, beroende på routern: 802. 11a, 802. 11b och 802. 11g. Microsoft rekommenderar den sista typen, 802. 11g, eftersom det är lätt att etablera och är mycket robust

  Du behöver:.
  Trådlöst nätverkskort.
  Trådlös router.


  1.
  Kontrollera om din bärbara dator har inbyggt trådlöst förmåga genom att hänvisa till dess bruksanvisning eller besöker produktsidan på tillverkarens webbplats. Om din laptop inte är Wi-Fi behöver du en trådlös nätverksadapter, vilket är ett kort som gör det möjligt för bärbar dator att kommunicera med en router över ett trådlöst nätverk. Du behöver ett trådlöst nätverkskort för varje dator du vill ansluta trådlöst.
  2.
  Fäst kortet till en ledig PC-kortplats på den bärbara datorn och installera drivrutinen för ny utrustning. Om du redan har en Wi-Fi-aktiverad bärbar dator, behöver du inte ansluta kortet.
  3.
  Stäng av kabel-eller DSL-modem och dra ut strömkabeln från AC viktigaste . Du måste stänga av modemet eftersom du kommer att koppla in den med den trådlösa routern som ska förvandla Internet-anslutningen till trådlösa signaler.
  4.
  Anslut din trådlösa router till din modem. Lossa nätverkskabeln från baksidan av den stationära datorn torn hölje och klistra in i Internet eller WAN eller WLAN porten på routern, märket varierar beroende på tillverkare och modell.
  5.
  Sätt i modemets nätsladd och o modemet. Vänta ca 10 minuter för enheten att ansluta till Internet. Sedan koppla in din routers nätsladden och slå på den. Vänta tills lysdioden över hamnen märkt Internet, till WAN eller WLAN lyser. Detta tyder på att routern framgång har etablerat en anslutning med modemet.
  6.
  Installera och konfigurera den trådlösa routern. Beroende på tillverkare och modell, kan installationen och konfigurationen vara olika för varje typ av router. I allmänhet kommer du att kunna kunna ställa in enheten på ett enkelt och rakt framåt steg efter anvisningarna på skärmen.
  7.
  Ange en SSID och WEP eller WPA för det trådlösa nätverket, när du tillfrågas. SSID (Service Set Identifier) är namnet på det nätverk som du just har etablerat, och WEP (trådlös kryptering) eller WPA (Wi-Fi Protected Access) är en säkerhetsåtgärd för att blockera obehörig åtkomst. Slutligen, skriv in administratörslösenordet för det trådlösa nätverket.
  8.
  Anslut din bärbara dator till de största stationära dator (den med Internet-anslutning). Slå på Wi-Fi-funktionen (från en omkopplare för bärbara datorer med inbyggda Wi-Fi, eller från programvara instruktioner för bärbara datorer med ett externt trådlöst kort). Klicka på det trådlösa ikonen på aktivitetsfältet för att visa tillgängliga nätverk, väljer du den du etablerad och klicka på "Anslut". Skriv in lösenordet när du uppmanas att ansluta till den stationära datorn och använda Internet.

  Tips och varningar


 • Om du behöver köpa ett trådlöst kort, försök att få en från samma tillverkare som byggt din trådlösa router.
 • Trådlösa nätverk är lätta att bryta. Begränsa obehörig åtkomst till ditt trådlösa nätverk genom att skapa ett starkt lösenord.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man använder en USB 2.0 kortläsare med ditt minneskort

Relaterade artiklar


 • Hur man överför iTunes Music till en mobiltelefon
 • hur man använder en dator om du är förlamad
 • hur man gör en HP Business Inkjet 1200 ut-skrivaren en konfigurationssida
 • hur man förstår Intel Core 2 Duo mobil processor nummer
 • hur man använder Verizon Mobil Hotspot
 • Hur konvertera en mp3 till cd-format på nero
 • hur man använder en flash-enhet i Windows Vista
 • hur man kan påskynda 50k uppringd
 • hur man installerar ett ljud drivrutin på ett ASUS moderkort
 • Inaktivera en extern CD-enhet knappen