Dator > hur man installerar en värme fläkt diskbänk cpu

 • hur man installerar en värme fläkt diskbänk cpu


 • Dator CPU (Central Processing Unit)-processorer är hjärtat i en persondator (PC) system, routing data i hela systemet bussen, tolka datakod och signalering alla andra interna enheter som ska fungera när det behövs. Datorprocessorer bli ganska varm under normal drift, och ännu varmare under intensiv behandling aktivitet t. ex. när de spelar datorspel med 3D-grafik. En kvalitet kylfläns med fläkt monterad på den inte är frivillig för dagens dator-processorer, och de måste installeras korrekt för att avleda värme effektivt.

  Du behöver:
  Skruvmejsel set (både standard och Phillips)
  . Kylfläns med fläkt (måste överensstämma med storlek och typ av processor).
  Kylfläns förening (litet rör).
  Blyertspenna med sudd.


  1.
  Koppla ur datorn från vägguttaget och ta bort alla skruvarna på vänster sida (när man tittar på datorn framifrån) panel på plats med rätt storlek och typ av skruvmejsel. Om datorn ärendet är av "Quik-Demontera" stil med flikar att verka för borttagande av panelen, gör det vid denna tidpunkt. Ta bort motorkåpan eller panel för att avslöja de interna komponenterna i datorn.
  2.
  Leta datorns processor på moderkortet (den stora moderkortet till vilken alla andra komponenter är anslutna). Processorn kommer att visas som en stor platt-chip, som sätter sig i en stor plast-uttaget på vitt, beige, svart eller någon annan färg. Den övre delen av processorn är den stora platt yta som borde innehålla, i tryck, om det är en Intel eller en AMD-processor. Det är denna yta som kylfläns måste placeras.
  3.
  Leta reda på kylflänsen montering klipp på sidorna av processorsockel och sedan öppna eller släppa dem.
  4.
  Applicera en liten mängd kylfläns sammansatta gel på den flata änden av ett suddgummi och sedan smeta försiktigt föreningen på nivå ovansida processorn och se till att hela ytan är täckt med materialet. Denna förening kommer att säkerställa en tätning mellan toppen av processorn och den plana bottenytan av kylflänsen.
  5.
  Ställ den plana ytan på kylflänsen på toppen av processor, radar upp kanterna eller flikar med monteringsclips av processorn sockeln. Tryck inte ner på kylflänsen eller om du riskerar att skada processorn. Försiktigt in på toppen av processorn.
  6.
  Anslut kylflänsen montering klipp till kylflänsen. Tryck på båda flikarna på båda sidor nedåt samtidigt med samma tryck tills klippen har klickat på plats och kylflänsen är helt fast.
  7.
  Anslut den medföljande fläkten kylfläns som kom med kylflänsen kit, om de inte redan är ansluten till toppen av kylflänsen, genom att montera den med medföljande skruvarna. Kylfläns fans har fyra hörn hål som tillåter dem att monteras fast på toppen av kylflänsen.
  8.
  Anslut den mindre kontakten fläkten makten i slutet av fläkten kablarna till en tillgänglig fläkt kontakten sitter på moderkortet.
  9.
  Anslut datorn och slå på den en kort stund med locket på och se efter om den värme som roterar sjunka fläkt. Om inte, dubbelkolla nätanslutningen till fläkten. När fläkten roterar när du slår på systemet, byt fall omfattar och fäst med några skruvar redan tagits bort.

  tips och varningar


 • Några nya enheter kylfläns levereras med kylfläns förening redan på undersidan av enheten, som skyddas av ett plasthölje. Om din kylfläns har den sammansatta redan på enheten. utelämna steget där kylflänsen förening appliceras manuellt.
 • Touch metallen delen av datorns hölje innan du rör vid interna komponenter. Genom att röra vid metall, kommer eventuell statisk elektricitet befrias från fingertopparna. Statisk elektricitet kan permanent skada minnesmodulerna och processorer, så att du har färdigbehandlat på detta sätt innan du arbetar runt processorn. Alternativt köpa ett antistatiskt armband med jordkabel från en dator delar återförsäljare i ditt område.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man installerar en drivrutin för en CD-ROM i Windows 2000

Relaterade artiklar


 • information om mobil teknik
 • hur man använder Aspire One med bredband mobilt
 • hur man ansluter en Toshiba Satellite till en skrivare via USB-porten
 • hur man installerar minne i en Power Mac G4 med dubbla 533
 • intel skillnader i mobila processorer
 • Ta bort enhet D efter att ha gjort en återhämtning disk på vista
 • hur man kan påskynda 50k uppringd
 • hur man använder en bärbar dator och en mobiltelefon för tillgång till Internet
 • felsökning av en windows virtuellt tangentbord
 • felsökning av en scanner Lexmark skrivare