Dator > hur man identifierar RAM-chips

 • hur man identifierar RAM-chips


 • Random Access Memory (RAM) chips, eller moduler RAM, är enheter av fysiskt minne som kopplas till datorns moderkort och skicka data till processorn, så att en dator att köra. Mängden RAM-minne du har installerat på ditt system kan påverka din förmåga att köra program, i allmänhet, ju mer RAM du har, desto mer kommer du att kunna göra flera saker samtidigt utan att uppleva fördröjning. Om du planerar att uppgradera RAM-minnet, eller helt enkelt vill veta vilken typ av RAM-minne din dator använder, det finns flera sätt att identifiera RAM.

  Du behöver:
  Skruvdragare
  . Crucial RAM skanner.
  CPU-Z.

  öppna höljet


  1.
  Stäng av datorn och koppla alla kablar.
  2.
  Öppna datorns hölje med en skruvmejsel. Standard fall har flera skruvar längs höger sida av ryggen i fallet, att ta bort dessa skruvar gör det möjligt för sidopanelen att glida av, avslöjar moderkortet
  3
  Avinstallera ett RAM-chip. . och läs på etiketten på chip relevant information för identifieringen. RAM-minnet är oftast bredvid en iögonfallande CPU-fläkt och kylfläns på moderkortet. Tryck bestämt nedåt på plast låsning klämmorna på vardera sidan om chipet att avinstallera den.
  4.
  Tillbaka RAM-chip, avsluta ditt ärende och sätt tillbaka kablarna i. Passa in RAM chip i skåran du tog bort den från i samma riktning, och sedan ordentligt tryck ner i kortplatsen tills det låses klappar säkert på plats.

  Använda Crucial Memory Scanner


  1.
  Gå till Crucial Memory Scanner sida (se Resurser för länk).
  2.
  Markera kryssrutan under "Crucial System Scanner verktyg", klicka sedan på "Ladda ner Scanner "och spara filen till din hårddisk.
  3.
  Kör CrucialScan. exe efter nedladdningen är klar. Köra den nedladdade filen öppnas en ny flik i webbläsaren med information om dina installerade RAM-kretsar.

  Använd CPU-Z


  1.
  Gå till CPU- Z nedladdningssidan (se Resurser för länk).
  2.
  Klicka på en av nedladdningen länkar för CPU-Z listade som "Nej Installera" och sedan spara programmet på din hårddisk .
  3.
  Kör Cpuz. exe efter nedladdningen är klar, genom att helt enkelt följa online anvisningarna. En diagnostisk fönster öppnas.
  4.
  Klicka på "SPD"-fliken. Detaljerad information om RAM-chip i första RAM slot kommer att visas. Ändra värdet i rullgardinsmenyn under "minneskortplats Selection" till plats 2, 3 eller 4, att visa information om dina andra RAM-kretsar.

  Tips och varningar


 • Om du planerar att uppgradera ditt system RAM, är det viktigt att fastställa vilka typer av RAM-minne ditt moderkort kan använda, och köpa en kompatibel typ av RAM. Installera oförenliga RAM kan orsaka instabilitet i systemet eller datorn inte startar.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:instruktioner för hur att fylla en patron Lexmark skrivare 29

Relaterade artiklar


 • ominstallation av en CD-ROM-enhet
 • hur man ansluter en dator till Internet via en mobiltelefon
 • hur man använder mobila enheter
 • hur du tar bort mobila enheter
 • hur man förstår Intel Core 2 Duo mobil processor nummer
 • kan du sätta en mobil cpu i en stationär dator?
 • hur man använder Verizon Mobil Hotspot
 • fördelarna av en mobil datorsal
 • nackdelarna med mobila datorer
 • hur du formaterar T-Mobile MDA