Dator > skillnaden mellan DDR och DDR

 • skillnaden mellan DDR och DDR


 • När det gäller datorns minne, kan blotta förekomsten av obskyra förkortningar vara tillräckligt för att göra även den mest tekniskt kunniga enskilda fullständigt nötter. Typer av random access memory (RAM) som DDR och RDRAM kan låta som olika smaker av samma äppelpaj, men den faktiska skillnader mellan dem

  klockcykel

  DDR står för "double data rate", vilket avser en dators "klockcykel. " De viktigaste komponenterna i en dator centralenhet (CPU), inklusive chip set, bussar och minnesmoduler, måste fungera under ett gemensamt hastigheten eller rytm för att alla komponenter ska fungera framgångsrikt. Detta kallas en klockcykel och är i huvudsak uppnås genom en kristall oscillator som vibrerar med en bestämd hastighet när du spänning på den. Klockcykel frekvenser mäts i megahertz eller gigahertz. Ett bra sätt att tänka klockcykler är genom att betrakta dem som en pendel eller som en zigzagging linje används för att illustrera frekvens.

  SDRAM

  En av de viktigaste typer av RAM är DDR SDRAM. "S" står för synkrona, vilket betyder att minnet körs i samma takt som det minne som förbinder RAM till chip set, där datorn gör alla nödvändiga beräkningar. "D" står för dynamisk, vilket innebär att information om denna typ av minne kan enkelt ändras, ett nödvändigt inslag när det gäller datorns minne.

  DDR

  SDRAM är den överlägset vanligaste typen av minne, och det innehåller olika subtyper. Bland de viktigaste subtyperna är de ovannämnda DDR. Här är där begreppet klockcykler kommer i spel, eftersom DDR huvudsakligen fördubblar prestanda enda datahastighet minne utan att öka klockcykel hastigheter. Det kan uppnå detta genom att överföra dubbla uppgifter om varje överföring cykel: en vid fallande flank av cykeln och en på den stigande kanten av det. Med hjälp av pendeln analogt, medan en enda datahastighet minnesmodul skickar data om varje gång, skickar DDR ytterligare en bit data halvvägs genom svingen, enligt boken "Uppgradering och reparera persondatorer, 19: e upplagan. "

  RDRAM

  Rambus DRAM eller RDRAM blev populär från 2000 till 2002, men bristen på stöd från industrins garanteras sin tidiga död. Den använder ett annat system än SDRAM, särskilt i det sätt som den skickar information till chipset. Medan SDRAM är en omfattande kanalsystem utnyttjas Rambus en smal-kanals system. De mest användbara analogi är att en flerfiliga motorvägen, en bred kanal lika många körfält. SDRAM-minne moduler, som till sin typ av anslutning kallas också Dual In-line minnesmoduler (DIMM), kan skicka 64 bitar (eller åtta byte) av information på en gång, med dual-channel och tri-channel lägen vara ännu större.

  Rambus Skillnad

  RDRAM, däremot kunde överföra data endast 16 bitar (eller två bytes) åt gången, men på riktigt höga hastigheter. Detta innebär att samtidigt SDRAM använder en parallell metod för att skicka information, som används RDRAM en seriell strategi. RDRAM utnyttjas också en annan typ av anslutning kallas RIMM (Rambus-line Memory Module). Rambus gjorde inledningsvis inbrytningar på video game system som Nintendo64, men trots initialt med stöd av mäktiga chipstillverkaren Intel lämnade flera problem Rambus-teknik vid vägkanten. För närvarande standarden för datorns minne är DDR3 SDRAM, en snabbare, uppgraderad version av DDR.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:vård av IT-verktyg & utrustning

Relaterade artiklar


 • vad är meningen med kringutrustning till datorer?
 • hur hårt starta med strömbrytaren efter en frysning
 • hur man ansluter en Acer Aspire One till en TV
 • hur du ställer in ett LAN-nätverk med Windows
 • hur du lägger till eller byta hårddiskar
 • Hur kopierar jag dokument med hjälp av min HP Deskjet f380?
 • hur man beräknar mips
 • hur man sätter en Lexmark X8350 på nätet
 • hur du ändrar din personliga lösenord för Linksys
 • hur man bygger datorns BIOS