Dator > dataåterställning på en Apple laptop

 • dataåterställning på en Apple laptop


 • Ofta inträffar utan förvarning, är en av de värsta saker som kan hända för en användare, särskilt om det inte finns en säkerhetskopia av viktiga data en hårddisk krasch på en bärbar dator (eller någon annan dator för den delen). Det finns två olika sätt att återskapa data från en icke-funktionella hårddisk, ett sätt är att försöka att reparera enheten och kopiera filerna till en fungerande enhet, och den andra är att använda ett verktyg som kan återställa filer från en . skadade enheten

  leta efter en backup

  Om du kör Mac OS X. 5 eller senare, det finns en god chans din data har sparats om du har konfigurerat Time Machine, som är Apples inbyggda program för säkerhetskopiering. Om det har konfigurerats, har data sparats på en extern hårddisk, och kan återställas till din Mac (eller en annan, för den delen). Dessutom, om din Mac är under garanti (ett år eller mindre) eller om du har ett abonnemang av AppleCare (Apples utökade garantiprogram), kan du kanske få din data återvinns på en Apple Store eller på en annan auktoriserad Apple återförsäljare, även om det tekniskt Apple garanterar bara att den kommer att ersätta en defekt eller skadad hårddisk, och inte nödvändigtvis de uppgifter om det.

  helt enkelt börja

  Om du inte har en backup eller AppleCare, försöka starta den bärbara datorn i FireWire-läge (starta den medan du håller ned T-tangenten tills FireWire-symbolen visas på skärmen). Anslut den till en annan Mac med en FireWire-kabel. Om den bärbara enheten visas på skrivbordet på den andra Mac, är chansen att du kan börja kopiera data bort av den bärbara enheten.

  Reparera Drive

  Om den bärbara datorn hårddisk inte monteras på skrivbordet av den andra Mac kan du försöka reparera den med hjälp av Apples Skivverktyg programvara, som ligger i "Utilities" inne i "Program"-mappen, eller med en lösning från tredje part såsom TechTool, Drive Genius, Norton Utilities eller DiskWarrior. Du måste installera programmen på den andra datorn för att försöka reparera den bärbara enheten.

  Dataåterställning Software

  I händelse av att reparera enheten misslyckas måste du använda data återvinning programvara att försök att extrahera data från icke-fungerande hårddiskar. Denna process kan ta allt från några timmar till flera dagar, så anser dig varnad. Populära data återvinning mjukvarulösningar för Macintosh-datorer har Data Rescue, Norton Utilities och VirtualLab.

  Calling i proffsen

  Om alla dina försök att återställa data misslyckas, det finns alltid möjlighet att skicka enheten till en av de kommersiella hus dataräddning. Var förvarnad att det aldrig är ett billigt alternativ och bör endast övervägas när uppgifterna är tillräckligt viktig för att motivera att spendera hundratals (eller kanske tusentals) dollar för att hämta det, eller i de fall när pengar är inte en fråga.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du ställer in trådlös säkerhet för en Motorola sbg900 surfbräda

Relaterade artiklar


 • hur du kan uppgradera min USB-portar för hög hastighet
 • om input och output-enheter
 • hur man gör en musik slå på en dator
 • Vilka är fördelarna med en multimedia tangentbord?
 • hur man flasha BIOS på en PC
 • hur man rengör en dators hårddisk
 • hur man skriver ut jämna sidor med en HP 932c
 • välja rätt cpu för din PC moderkort
 • Skillnaden mellan AC & DC reläspolen
 • Lägga till en andra HD till en Dell Vostro 200 Slim Tower