Dator > Skillnaden mellan Core Solo & Core Duo-processorer Intel

 • Skillnaden mellan Core Solo & Core Duo-processorer Intel


 • Intel Corporation's Core Duo och Core Solo-processorer släpptes under 2006 som svar på kundernas krav på mer kraftfulla och energieffektiva bärbara datorer. Core Duo och Core Solo-processorer är utformade med hjälp Intels teknik med flera kärnor, som tillåter användare att spara energi när de utför med hög effekt tasks. The Core Duo är optimal för användare med kraftfulla data krav, och Core Solo är avsedd för mobila användare med . basbehov

  Teknik med flera kärnor

  Intel lanserade sin multi-core-teknologi som svar på kundernas behov av mer kraftfulla datorer. Dual-core, quad-core, och sex-core processorer möjligt för användarna att utföra uppgifter med maximal effektivitet. Använda multi-core-teknik kan en processor dela arbetsbördan mellan olika kärnor. Med en dual-core processor, arbetsbördan fördelas över två kärnor. Med en quad-core processor, arbetsbördan fördelas över fyra kärnor, och med en sex-core processor är en dators arbetsbelastning fördelas över sex kärnor.

  Både Core Duo och Core Solo-processorer är utformade med två kärnor. Med Core Duo-processorer, båda kärnorna är aktiva. Core Solo-processorer, å andra sidan, har bara ett aktivt kärna. I jämförelse med Core Solo-processorer, Core Duo-processorer ger mer effekt.

  Core Duo

  Core Duo-processorer är inriktade på stationära och bärbara användare som kräver måttlig effekt. Dual-core stödsystem grundläggande multimedia uppgifter, enkla beräkningar och kalkylark manipulation. Med Core Duo-processorer, kan användare göra flera saker samtidigt mellan program utan att märka en avsevärd försening av datorns hastighet. Genom att dela en dator arbetsbörda mellan de två separata kärnor tillåter Core Duo-processor för användare att utföra uppgifter effektivt.

  Core Solo

  Core Solo processorer är inriktade på mobila användare. Liksom Core Duo, Intels Core Solo-processorer med två kärnor. Till skillnad från Core Duo, är endast en kärna i Core Solo aktiva.

  Denna konstruktion gör Intel att sälja Core Duo-processorer med ett tillverkningsfel. Istället för att utforma en ny processor med bara en kärna, kan Intel spara kostnader genom att inaktivera en kärna.

  Core Solo-processorer är energieffektiva och kräver ultralåg spänning att utföra. Intel designade Core Solo-processorer för att maximera batteritiden i mobila arbetsstationer.

  Core 2 Solo

  Under 2007 släppte Intel Core 2 Solo, som är nästa generation av Core Solo-processorer. Denna processor är extremt låg spänning och optimal för mobilt bruk. Liksom Core Solo, Core 2 Solo innehåller två kärnor som fungerar som single-core processorer. Datorer med Core 2 Solo-processorer är idealisk för användare som vill utföra grundläggande uppgifter med anknytning till ordbehandling, e-post och webbläsning.

  Core 2 Duo

  Core 2 Duo är Intels nästa generation Core Duo-processorer. Dessa processorer är inriktade på stationära och bärbara arbetsstationer för företag och personliga användare. Core 2 Duo är utrustad med Virtualization Technology, som gör det möjligt för användarna att säkert köra två operativsystem på samma maskin.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man bygger en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort LCD på en Dell Precision 4400
 • hur man byter ett vägguttag i en Acer laptop
 • hur man fyller en HP 98
 • hur du kan visa sin egen PC-kamera
 • hur du tar bort bios lösenord från Toshiba Satellite Pro T1000
 • Hur du kopierar 3,5 disketter
 • hur man hittar en nätverksanslutning med en iMac trådlös router
 • hur du ansluter HP Officejet g85xi till en dator
 • hur du bränna data filer till CD
 • hur man ansluter en webbkamera på internet