Dator > hur man byter ett vägguttag i en Acer laptop

  • hur man byter ett vägguttag i en Acer laptop


  • Acer Aspire bärbar dator drivs av ett rektangulärt batteri på undersidan av datorn. Detta batteri får sin ström från en AC-kabel som går från ett vägguttag till ett jack i sidan av datorn. Om strömmen jack i din Acer blir trasig eller skadad, kommer du inte att kunna ladda batteriet och datorn kommer inte att kunna fungera. Den goda nyheten är att det är möjligt att öppna din Acer för att ersätta en trasig power jack

    Du behöver:. . .
    Stjärnskruvmejsel


    1

    Stäng av din Acer Aspire och ta bort AC-kabeln. Ta ut batteriet ur dess fack på undersidan av datorn. Stäng skärmen och vänd datorn upp och ned.
    2.
    Använd din Phillips skruvmejsel för att alla skruvar från undersidan av den bärbara datorn. Använd dina fingrar för att dra den CD /DVD-enheten från sidan av laptopen.
    3.
    Förvandla din bärbara dator med rätt sida upp och öppna fönstret. Sätt spetsen på skruvmejsel i sömmen där plastramen ovanför tangentbordet uppfyller sidan av datorn. Försiktigt bända upp för att ta bort den.
    4.
    Använd din skruvmejsel för att ta bort den enda skruv ovanför tangentbordet. Lyft tangentbordet upp från toppen och placera den upp och ner över handledsstödet. Koppla ur tjocka band kontakten från baksidan av tangentbordet och ta bort tangentbordet helt.
    5.
    Lokalisera de två vita kablarna i det övre högra hörnet av kroppen på datorn. En är videokabel och den andra är tangentbordet bezel kabeln. Tillgång till dem genom öppningen i den övre ramen av den bärbara datorn och dra ur kablarna från moderkortet.
    6.
    Leta reda på skruvarna på vardera sidan av datorn, precis under LCD-skärmen. Ta bort skruvarna till fri LCD-skärmen och ställ den åt sidan.
    7.
    Lokalisera de två vita kablarna i mitten av datorn och koppla bort dem. Använd fingrarna för att separera den övre panelen i datorn från den bärbara datorn. Ställ den åt sidan. Den gröna moderkort kommer nu att helt exponeras i datorn.
    8.
    Leta eluttaget i hörnet av brädet. Använd din skruvmejsel för att lossa skruvarna runt domkraften och ta sedan bort den. Ersätt den med den nya kontakten (tillgängliga från din Acer återförsäljare eller online) och sätta ihop din bärbara dator i omvänd ordning du tog isär den.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur reparera en Fujitsu-ingång laptop





Relaterade artiklar


  • Hur vet jag om datorn har ett internt modem?
  • Hur gör jag slår på det trådlösa nätverket med en Netgear WGR-614 trådlös router?
  • om Acer Aspire 4530
  • hur man använder en kabel STB med en dator
  • hur man bygger skrivbordet på systemet 9 för Mac
  • hur man installerar Windows XP på en Dell OptiPlex GX1
  • hur reparera en HP laptop ze4420us
  • hur till återvinna foton från ett korrupt SD-minneskort
  • Felsökning av en Iomega Zip 250 externa USB-
  • hur man skriver data från en bärbar enhet till ett SD-kort