Dator > vad är DDR3-minne?

  • vad är DDR3-minne?


  • DDR3 RAM, först släpptes 2007, är en typ av minne ofta i datorer och annan elektronisk utrustning. DDR3 erbjuder många fördelar jämfört med sin föregångare, DDR2, men de två är inte kompatibla. DDR3 erbjuder hög hastighet RAM som hjälper dig att hålla datorn igång snabbt och smidigt och kan uppgraderas när det är dags

    Vad är RAM?

    RAM eller Random Access Memory, är vad din dator använder för att öppna och köra program. När de inte används, är saker som lagras på din hårddisk. När du öppnar ett program, flyttar det från hårddisken till RAM-minnet så att du kan komma åt och använda det snabbare. Varje program du har öppna är att använda en del av RAM-minnet, och om du inte har en massa RAM, öppna alltför många program kan hindra datorns prestanda.

    DDR3

    DDR3, som står för Double Data Rate 3 är en snabb Random Access Memory teknik som används i mer än bara datorer. Smarta telefoner, handdatorer, netbooks och andra små elektroniska apparater ofta tar fördel av DDR3-minne, enligt MemoryX. netto.

    VS. DDR2

    DDR3 kommer att ge marker upp till 8GB, medan DDR2 endast tillåter 4 GB per chip, enligt SimmTester. com. Det innebär att de har möjlighet att köra fler program samtidigt utan att visa några tecken på avmattning. MemoryX. net fordringar DDR3 överlägsen i bandbredd samt, med upp till 1600 Mbit /s när det gäller dataöverföringshastigheter. De uppger också att DDR3-minne är samma storlek som DDR2, även om de två inte är kompatibla.

    Hastighet och prestanda

    Med DDR3, komponenterna är dubbelt så snabbt som de snabbaste DDR2-minnen finns, enligt MemoryX. netto. Med sina la till Speed och ökad lagringskapacitet, är DDR3 klart överlägsen DDR2 när det gäller både prestanda och hastighet. MemoryX. net hävdar också att DDR3 har en längre batteritid, vilket innebär att produkten håller längre. Den är också utformad med värme i åtanke, eftersom DDR3 kommer att överhettas mindre än DDR2, även när knuffade till sina gränser.

    Andra fördelar

    DDR3-minne fungerar på 1,5 volt i stället för tidigare 1,8 används av DDR2. Även om det kanske inte verkar så mycket, betyder denna lilla mängd enheten förbrukar mindre ström än sin föregångare. DDR3 RAM har också en asynkron reset-pin för att återställa kortet om det behövs någonsin uppstår, något varken DDR2 eller DDR-minne som visas, enligt MemoryX. net.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:skannrar och skrivare kompatibel med Windows Vista





Relaterade artiklar


  • hur man bygger egna trådlösa datorn
  • hur omslaget personligt genom att på en MacBook
  • vad är DDR3-minne?
  • hur man öppnar datorväskan på en Compaq Presario 1007t
  • hur du slår på den trådlösa omkopplaren på datorn
  • hur man kan jämföra med hög hastighet skannrar
  • Hur du tar isär en 2001 iMac
  • hur man bränner musik till en Memorex CD
  • hur man uppgraderar RAM-minne inte erkänns av en dator
  • Tips för att köpa en CPU