Dator > Vad behöver jag för att bygga en dator?

 • Vad behöver jag för att bygga en dator?


 • Det finns en rad skäl för att bygga din egen dator (PC), men det bästa är att du ". ll spara dig pengar. Om du vet vad du vill att datorn ska göra, kommer du också kunna göra en state-of-the-art dator som fungerar mer effektivt än någon modell som du hittar i butikerna och för en bråkdel av vad de kostar .

  mål

  Det första du behöver för att bygga din egen dator är ett fall. Ett fall är kroppen av datorn där alla inre och yttre delar är anslutna. Ärenden kan köpas, precis som alla andra dator del, på en datorbutik eller elektronikaffär. Du kommer förmodligen vill köpa en väska med inbyggd strömförsörjning, annars måste du köpa nätaggregatet separat. Du kommer också vill välja ett fall med inbyggd USB-portar i fronten så att du inte behöver dra datorn ut varje gång du vill koppla in en flash-enhet eller annan utrustning.

  Moderkort

  Moderkortet är den viktigaste kretskortet i datorn. Det är viktigt att se specifikationer på moderkortet innan de köper andra delar som sin storlek och hastighet måste matcha kapacitet moderkortet. Moderkortet är som skelettet av datorn som alla andra organ är ansluten till, och en äldre modell kommer endast vara förenlig med äldre hårdvara.

  Memory

  Minne är viktigt att öka snabbheten på din dator. Ofta kallas RAM för Random Access Memory, hjälper ditt minne att tillåta Din dator att göra flera saker utan att sakta ner. Ju mer RAM du har möjlighet att plugga in, desto mer operationer datorn ska kunna hantera.

  Hårddisk

  En hårddisk är där du lagrar dina uppgifter, allt från ditt operativsystem och program till din personliga musik, bilder och video. De flesta datorer kommer nu med en 200-gigabytes hårddisk som ett minimum, om än med filer som video ökar i storlek kan du välja en 1,5-terabyte för att vara på den säkra sidan. Du kan också installera flera hårddiskar med hjälp av någon som master och den andra för lagring.

  Disk Drive

  Även om de flesta människor har förmodligen ingen användning för diskettenheter längre, vill du troligen en CD /DVD-enhet med disk-bränning kapacitet, eller en Blu-Ray-enhet.

  grafikkort

  Grafikkortet du väljer till stor del bygger på ditt moderkort och vad du vill göra med din dator. Om du tänker redigera video eller köra de senaste och bästa i PC-spel på marknaden, kommer du förmodligen vill välja ett grafikkort som kan stödja de nyare spelen.

  Ljudkort

  Ljudkort är ansvarig för ditt datorns ljud, kontrollera allt som kommer ut ur högtalarna eller hörlursuttaget. Om du inte gör musik redigering och behöver en fancy ljudkort med FireWire-eller andra insatsvaror, kommer du att bli bra med någon av de nyare modellerna på marknaden.

  Dessutom

  Dessutom kommer du att behöva en bildskärm, tangentbord, mus och högtalare om du vill göra något produktivt på din dator. Beroende på ingångarna på ditt moderkort behöver du antingen en USB eller PS /2 kompatibla tangentbord och mus, eller en seriell kontakt för äldre modelst-även om du kan få konverterare som gör att du kan växla ingångar. Du behöver även ett nätverkskort eller trådlöst kort om du vill ansluta till Internet.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hjälp med en bärbar DVD-enhet dörr som inte stängs på Compaq Presario

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort bildskärmens stativ från en Acer al1702wb
 • hur man ansluta en enhet till ett nätverk USB-hubb
 • Hur man använder en webbkamera med en HP Pavilion dv2845
 • välja rätt cpu för din PC moderkort
 • hur man konfigurerar särskilda nycklar för en Microsoft 4.000 tangentbord
 • hur du formaterar en cd som en startdiskett
 • Om Intel Turbo Boost-tekniken
 • Inaktivera touchpad T61
 • Avinstallera och installera en ny skrivardrivrutin
 • hur man skicka SMS-meddelanden ZipIt