Dator > zip driftteknik

 • zip driftteknik


 • Zip-enheten var en teknik för portabel lagring populära under mitten och slutet av 1990-talet. Det har utvecklats av Iomega och ursprungligen kom med en 100 MB lagringskapacitet som senare blivit en 250/750 MB lagringskapacitet (även om du behövde en ny hårddisk att använda den nya diskar). Småningom ersättas förnuftigt PC-användare dessa bleknar, och ganska dyra, lagringsenheter med cd-skivor och flashminnen

  Historia

  Iomegas första huvudsakliga lagringsenhet var Bernoulli enhet, som var en av de första krasch-fri, stor fil-storlek medier. Genom 1994, hårddiskar blir större och billigare och Bernoulli köra snart blev föråldrade, så ett projekt med kodnamnet "Vitamin C" började på Iomega. År 1995 när de släpptes, var ZIP-enheter en hit. De var större, snabbare och billigare än jämförbara lagringsenheter för dagen. ZIP-enhet så småningom ersättas med mycket billigare (och skrivbara) CD och DVD.

  Betydelse

  För ett par år på 90-talet, en PC-användare som behövs för att överföra stora filer verkligen hade något annat val än Zip-enheten. Konkurrerande enheter var mindre och dyrare. Iomega erövrat den marknaden i minst tre år för flyttbara medier.

  Funktion

  ZIP-diskar krävde inte höga krav från datorer och som sådan kan användas på en mängd olika system. Zip-enheten är en magnetisk enhet med Winchester skrivhuvudena som kan läsa och skriva i hastigheter upp till 7. 5 megabyte per sekund. Under många år i mitten av ྖ 's detta var en otrolig hastighet.

  Överväganden

  ZIP-enhet har ironiskt varit med i både PC World's 25 värsta tech-produkter genom tiderna och 50 bästa tech produkter genom tiderna. Det gjorde det "värsta produkter" listan på grund av dess tendens att bryta (sin underlåtenhet ofta föregås av så kallade "klick dödens"). Det gjorde det "bästa produkter" lista eftersom det inte fanns något annat val för denna typ av lagringsmedium för flera år i slutet av ྖ 's.

  Demise

  Många av diskarna var felaktig. Frekvensomriktaren huvuden skulle misständningar och slog i sidan av disken, vilket kan göra att misslyckas permanent. Detta orsakade en hel del ZIP-enhet användare att förlora en del, mest eller ens alla sina uppgifter. En grupptalan väcktes mot Iomega som resulterade i Iomega erbjuda användare med brutna ZIP-enheter rabatter på framtida produkter. Iomega misslyckades med att ZIP-enheter mycket billigare och med den tid billiga CD-brännare blev populär i mycket sent ྖ är det ZIP-enheter var på väg ut.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man kan jämföra Internettjänster luft kort

Relaterade artiklar


 • hur man skriver data från en bärbar enhet till ett SD-kort
 • hur man skriver ut med Dell Latitude C600
 • hur man kan bli av gamla datorer i Long Island, New York
 • Hur du tar isär en 2001 iMac
 • hur man rengör ett Epson 1280 chef
 • felsökning av en skanner Canon skrivare
 • hur man startar en IBM laptop för räddning & återvinning
 • Hur konvertera min skrivare till trådlösa
 • hur du installerar extra minne på en Toshiba Satellite u305-s5077
 • hur man får anteckningsbok papper ur en fastnat skrivare