Dator > installera ett ljudkort i Windows XP

 • installera ett ljudkort i Windows XP


 • Det är samma gamla historia, du bara har fått dig en helt spankin'-nytt ljudkort till datorn, men när du startar upp Windows och förväntar sig att höra den vackra "Välkommen" ringklockan, du får inget annat än tystnad. Chansen finns att du inte har installerat ljudkortet drivrutiner ännu, och utan förare --- små bitar av programvara som talar ditt operativsystem hur du använder alla blanka hårdvara bitar ansluten till din faktiska dator --- att ljudkort är inget mer än en $ 100 metallbit och kretsar. Lyckligtvis för audiofiler överallt, installation av drivrutiner för ett ljudkort i Windows XP är en relativt enkel affär.

  Du behöver:
  Driver installationsskivan
  .-ELLER -.
  Driver installationsfilen.
  - ELLER -.
  Driver filer utan installationsfilen.

  använder en drivrutin installationsskiva


  1.
  Slå på datorn och ladda upp Windows XP. Mer än troligt att du kommer se en "Ny maskinvara" dialogruta visas så fort Windows har laddats. Klicka på "Avbryt"-knappen för att avsluta dialogrutan eftersom du inte behöver gå igenom den nya hårdvaran automatiska installationen.
  2.
  Sätt in skivan installationen i datorns CD-enhet. Om disken har en auto-run-funktionen kommer en ny dialogruta med en lista med alternativ.
  3.
  Välj "Installera drivrutiner" alternativet. Detta kommer att märkas på olika sätt beroende på din maskinvara. Vanliga etiketter "Installera " eller "Installera drivrutiner för . "
  4.
  Följ instruktionerna på skärmen så som de visas. Vanligtvis är installation av drivrutiner automatiskt och du behöver inte göra något mer än klicka på "Nästa" för att starta processen och klicka på "Slutför" för att avsluta processen.

  ladda ned en installationsfil


  1.
  Lokalisera drivrutinens nedladdning --- flesta drivrutinerna för ljudkortet är tillgängliga direkt från tillverkarens webbplats eller från en online-förare arkiv, som de ingår i avdelningen Resurser.
  2.
  drivrutin filen till en lämplig plats på din hårddisk. Förarna är oftast arkiverade i en RAR eller Zip fil eller finns i en egen exe fil.
  3.
  Starta installationsprogrammet efter den har hämtat. Om det är i en RAR eller Zip-format, extrahera filerna med hjälp av ett program som WinZip eller WinRAR och kör sedan installationsprogrammet.
  4.
  Följ instruktionerna på skärmen så som de visas. Vanligtvis är installation av drivrutiner automatiskt och du behöver inte göra något mer än klicka på "Nästa" för att starta processen och klicka på "Slutför" för att avsluta processen.

  Använd den automatiska Windows Installer


  1.
  åtkomst till kontrollpanelen via "Start"-menyn och öppna dialogrutan System.
  2.
  Klicka på fliken "Maskinvara" och sedan Klicka på "Enhetshanteraren". Detta kommer att öppna fönstret Enhetshanteraren.
  3.
  Leta ljudkortet i Enhetshanteraren. Det kommer sannolikt att heter något i stil "Okänd Audio Device" och kommer att ha en stor gult frågetecken bredvid den.
  4.
  Högerklicka på ljudkortet i fönstret Enhetshanteraren och Klicka på "Egenskaper". I den nya dialogrutan, klicka på "Drivers"-fliken och klicka på "Uppdatera drivrutin". Detta kommer att ta upp "Ny maskinvara" i dialogrutan.
  5.
  Klicka på "Nästa" tills du ser "Ange Driver plats '. Klicka på knappen "Bläddra" och navigera till den mapp som innehåller filer med drivrutiner för ljudkortet. Markera den och klicka sedan på "OK". Windows XP kommer automatiskt att använda drivrutinen filerna i mappen för att installera ditt nya ljudkort.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man öppnar en Microsoft-mus

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator
 • hur reparera en Inspiron 9100 bakgrundsbelysning
 • hur man hittar uppgraderingar till mitt moderkort
 • hur du tar bort en gateway mx6956 tangentbord
 • hur isär ett tangentbord
 • hur man fyller kanon bc8 till skrivare
 • hur man installerar extra RAM-minne i min Dell laptop
 • vad är solvent bläck?
 • hur man bränner en startdiskett med Mac toast
 • hur man uppgraderar RAM-minne inte erkänns av en dator