Dator > hur man spelar in & bränna på en CD

 • hur man spelar in & bränna på en CD


 • Oavsett om det gäller musik eller lagring har CD-bränning blivit en väsentlig funktion av persondatorer. Denna teknik har många fördelar, inklusive möjligheten att lagra upp till 700 megabyte (MB) av innehåll på en enda skiva, liksom möjligheten att kopiera musik i ett format som passar för CD-spelare och stereoapparater. Bränningen tar väldigt lite tid och kräver ingen avancerad kunskap om datorer

  Du behöver:.
  Datorn med CD-brännare
  . CD-R/CD-RW.


  1.
  Öppna CD-brännare på din dator. Du kan ha en knapp direkt under eller bredvid den enhet som öppnar facket, eller du kan ha en knapp på tangentbordet som liknar en liten triangel med en horisontell linje under det, vilket också öppnar din bricka. I andra fall kanske du har bara en springa för att stoppa CD-skivor, i vilket fall behöver du inte öppna något.
  2.
  In en tom CD. Om du använder en CD-R kan du bränna innehåll bara en gång. Om du använder en CD-RW kan du spela in flera gånger på samma skiva.
  3.
  Stäng CD-facket om nödvändigt genom att trycka på samma knapp du använde för att öppna den.
  4.
  Öppna din programvara CD-bränning. Nästan alla datorer har som standard med minst ett program som kan bränna CD-skivor, och du kan använda en mängd olika program för att tjäna denna funktion, däribland iTunes, Nero, Toast och CDBurnerXP.
  5.

  Bestäm om du vill bränna till bränna innehåll på ett "Ljud-CD" eller "Data-CD. " En ljud-CD kommer att innehålla en lista med låtar, upp till 80 minuter långa, formaterad för CD-spelare. En data-CD kan innehålla något innehåll som du väljer för lagring, som liknar ett flashminne. I de flesta fall kommer ditt program ber dig omedelbart vilken typ av CD du vill kopiera, men i vissa fall-som med iTunes till exempel-måste du manuellt välja din CD-typ i "Inställningar" eller "Alternativ "fönstret.
  6.
  Kopiera låtar eller annat innehåll till de viktigaste webbläsaren i din bränning. Du kan göra detta genom att placera filer på datorn och använda musen för att dra dem till höger in på webbläsaren. Om inspelning av en cd-skiva, måste alla dina sånger i ett allmänt erkänt ljudformat som MP3 och M4A.
  7.
  Klicka på "Burn" knappen i din webbläsare, ibland anges med orden "Bränn skiva" eller "Record skiva," eller med stor röd cirkel, ungefär som ett " Spela in "på en fjärrkontroll.
  8.
  Vänta på skivan att avsluta inspelningen innan du använder datorn för andra ändamål. Genom att utföra andra uppgifter under inspelningsprocessen, riskerar du möjligheten att orsaka skivan för att misslyckas, förstör din cd.
  9.
  Mata ut skivan när inspelningen avslutas. Din webbläsare kommer att meddela dig när du säkert kan ta bort skivan.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur DESOLDER

Relaterade artiklar


 • hur man passar eller stapla två Type II PC-kort i slots när båda är för höga
 • hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator
 • hur du ställer in ett nätverk med en HP j6480 trådlös skrivare
 • hur man ansluta en enhet till ett nätverk USB-hubb
 • hur man bygger skrivbordet på systemet 9 för Mac
 • Hur får man en 3G-nätverk utan en trådlös router
 • hur man bygger en egen högpresterande pc
 • Hur du tar en Acer 2410 laptop isär
 • hur DESOLDER
 • hur man installerar en HP PSC 2110