Dator > flash-minne vs hårddisk minne

 • flash-minne vs hårddisk minne


 • Flash-minne och magnetiska hårddiskar är båda former av icke-flyktiga minnet. Det betyder att de inte kräver en konstant tillförsel av el för att bevara uppgifter. Icke-flyktiga minnet är nödvändigt för att datorerna kan stängas av utan att förlora all information som sparats på dem. Flash-minne-enheter i datorer kallas också solid state-diskar (SSD). SSD och hårddiskar är olika tekniker, och alla har vissa fördelar jämfört med de andra

  Hållbarhet

  Konventionella hårddiskar lagra data med hjälp av en mekanisk arm som flyttar sitt huvud till rätt region på ett snurrande tallrik att läsa och skriva information magnetiskt. Dessa rörliga delar är mycket exakt och yttre inblandning, till exempel knölar eller vibrationer kan hämma rörligheten eller skada enheten.

  Flashminne läser och skriver data elektriskt och kräver inga rörliga delar att fungera. På grund av detta, är flashminne mindre sannolikt att påverkas av rörelse, vilket gör det mer lämpligt för bärbar lagringsenhet. Även stationära datorer dra lite av detta, bärbara datorer är mer benägna att överleva och stötar när du använder SSD-enheter. Enligt Computerworld, kan vissa SSDs överleva 1. 500 Gs av chock utan skador, medan hårddiskar kan endast överleva 350 GS.

  Access-priser

  Eftersom en hårddisk måste vänta för sina läs-skriv huvudet att positionera sig och för fatet att rotera, hitta en specifik bit data eller en tom plats att skriva kan ta betydande tid. Som jämförelse flashminne hämtar data med adress samtal och behöver inte vänta på några rörliga delar för att komma i position. Som Tom's Hardware visar, ger detta SSDs att söka efter specifika typer av uppgifter eller tomma platser i så lite som 1 procent av den tid som krävs av de flesta hårddiskar.

  Avsaknaden av rörliga delar ger också SSD att utföra långt mer per sekund än en hårddisk. För applikationer som kräver snabb begäran av lagringsenhet, till exempel databasservrar, kan SSD ger en stor prestandaökning jämfört med konventionella hårddiskar.

  Överföringshastigheter

  När en begäran om uppgifter är organiserade och förutsägbara, t. ex. när de spelar eller inspelning av video-filer, kan hårddiskar överföra data mycket snabbt sedan läsa-skriva huvudet måste röra sig mycket lite. När dataåtkomst är slumpmässig och oförutsägbar, hårddiskar överför data mycket långsammare.

  Flash minnet inte lider lika mycket vid anslutning till slumpmässiga data, och så dess överföringshastigheter är mer konsekvent. Dessutom är nyare SSDs ökar i överföringshastighet i snabbare takt än nya hårddiskar. Som riktmärken för Computerworld visar, kan SSDs överföra nu större mängder data per sekund än hårddiskar under några omständigheter.

  Energiförbrukning

  SSD typiskt post lägre specifikationer för strömförbrukning än hårddiskar på både topp och tomgång effektlägen . På papperet verkar detta att göra SSD tvekan mer energieffektiva. Testning görs av Tom's Hardware visar att så inte alltid fallet.

  Flash minnesfunktioner antingen på tomgång eller toppeffekt utan någon större stater emellan. Hårddiskar kan falla någonstans mellan sina fåfänga och toppeffekt specifikationer, och sällan når maximal strömförbrukning. När data väl är organiserad på en hårddisk, läs frekvensomriktarens-skrivhuvudet flyttar väldigt lite, vilket resulterar i mycket liten makt användning. Under dessa förhållanden kan en hårddisk vara mer energieffektiv än en SSD. I de flesta fall är dock den totala energiförbrukningen av båda teknikerna jämförbara.

  Kapacitet

  Det är tydligt att flash-minne har många fördelar jämfört med magnetiska hårddiskar, men hårddiskar har en stor fördel över flash-minne när det kommer till lagringskapacitet. Från och med april 2010, hårddiskar kostar vanligen cirka 10 till 15 cent per gigabyte (GB), men SSD kostar runt $ 2,50 $ 3 per gigabyte. Av denna anledning har hårddiskar överlevt som griparmar teknik för datorer för år sedan flash-baserade SSD-enheter blir tillgängliga.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du skriver ut 4x6 med Epson 875dc

Relaterade artiklar


 • hur man bifoga en HP Deskjet 3845 skrivare till Microsoft Vista
 • hur du installerar ett modem kort
 • hur man spelar in & bränna på en CD
 • kisel värmeledningsförmåga materialegenskaper
 • Hur du tar en Acer 2410 laptop isär
 • hur man installerar en HP PSC 2110
 • hur man byter toner i ett Brother MFC-8220
 • hur du partitionerar och formaterar en ny hårddisk
 • hur man använder ett nätverk usb Windows-skrivare på en Mac
 • Hur konvertera FAT 32 till en ntsf extern hårddisk