Dator > hur du ställer in ett LAN-nätverk med Windows

 • hur du ställer in ett LAN-nätverk med Windows


 • Du kan ställa in en hårdkodade lokalt nätverk för att aktivera Windows-baserade datorer i kontakt och kommunicera med varandra, dela filer, resurser och även tillgång till en gemensam Internetanslutning. När nätverket är konfigurerat, ingår varje dator i nätverket kan komma åt delade information om alla andra datorer och dela gemensamma resurser såsom skrivare och skannrar. I Windows kan en användare på en dator se och använda delade filer och köra delade applikationer, exempelvis multimedia spelare

  Du behöver:.
  Nätverksnavet.
  För nätverkskort (för varje dator).
  Ethernet-kabel.
  Skruvmejsel.
  PC: s bruksanvisning.


  1.
  Stäng alla datorer. Du ska aldrig försöka att hantera elektroniska apparater med en levande kraftkälla.
  2.
  Installera nätverkskort, även känt som LAN-kort, var och en av de datorer du vill ansluta. För datorer med inbyggt LAN stöd, behöver du inte installera korten. Om du behöver nätverkskort, kolla efter tillgängliga ankomst-och avgångstider genom att hänvisa till datorns bruksanvisning eller genom att öppna tornet hölje. Öppna baksidan av höljet, anpassa och fästa kortet till motsvarande plats på moderkortet och sätta tillbaka luckan.
  3.
  Slå på datorn och installera NIC drivrutinen i varje datorer. Windows kommer att installera en drivrutin för den nya hårdvaran automatiskt eller be om en CD med drivrutiner. Om du blir tillfrågad sätter tillverkaren som CD-skivan och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen installationen.
  4.
  Anslut nätverkshubben nätsladd till ett vägguttag. Navet är den lilla rutan-liknande apparat med kabel-portar på baksidan, en för varje dator. Anslut varje dator i nätverket till hubben via Ethernet-kablar. Den anslutande huvuden på kablarna ser ut telefon kablar, med en liten klämma på plasten lagerhus som omsluter kabeln huvudet, tryck in klippet i när du för in den till Ethernet-porten. Du kommer att höra en liten klick som anger kabeln har ansluten till porten.
  5.
  Starta all utrustning, inklusive datorer och navet. Konfigurera nätverket från operativsystemet i varje dator. I Windows-baserade datorer kan nätverk som lätt efter hardwiring alla datorer med navet. I XP Home Edition, klicka på "Start" välj "Inställningar" och sedan gå till "Kontrollpanelen". Navigera till "Network Setup Wizard" under "Nätverksanslutningar".
  6.
  Svara på enkla frågor när du blir uppmanad att gå genom konfigurationsprocessen. När du är klar, kolla från varje dator om du kan komma åt nätverket. Försök att öppna delade filer från varje dator.

  tips och varningar


 • Om du ansluter fler än två datorer i nätverket, använd olika färger Ethernet-kablar att hålla reda på alla hårdkodade anslutningar.
 • Kontrollera varje dator i nätverket för kompatibla nätverkskortet. Moderkort i olika datorer kan ha olika platser för expansionskort, och om du får fel typ, kan du skada facket eller kortet.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du ställer in ett nätverk med en HP j6480 trådlös skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man ansluta en enhet till ett nätverk USB-hubb
 • hur man bifoga ett nätverk kontakt till en Ethernet-kabel
 • hur du ställer in ett nätverk med en HP j6480 trådlös skrivare
 • hur du ställer in ett LAN-nätverk med Windows
 • hur du justerar säkerhetsinställningarna för ett trådlöst nätverk på en Mac
 • hur man bygger ett nätverk hemma säkerhet med en dator
 • hur du ansluter till en skrivare på ett trådlöst nätverk i Vista
 • Hur får man en 3G-nätverk utan en trådlös router
 • hur du tar bort McAfee Firewall nätverk filter miniport
 • kan du uppdatera ett trådlöst nätverkskort?