Dator > hur man slav en hårddisk till en dator

 • hur man slav en hårddisk till en dator


 • När man ansluter två hårddiskar i samma system, släpa en enhet kan vara användbar för sekundär lagring eller hårddisk återhämtning. Slaven inställning är vald genom att placera en bygel på en viss bestämd plats på baksidan av hårddisken. Bygeln är en liten rektangulär bit metall som i grunden shorts två kontakter, låta systemet vet att enheten är en slav eller master. Endast Integrated Drive Electronics (IDE) hårddiskar har en slav /master-systemet, medan Serial Advanced Technology Attachment (SATA) hårddiskar, som också är vanligt, inte. IDE och SATA-enheter skiljer sig åt i sina kontakter. Om datakabeln på baksidan av enheten är ett band (platt, lång) som slutar i en lång kontakt, är den enhet IDE

  Du behöver:. .
  Nonmagnetized kryssmejsel
  Hårddisk jumper.
  Stationär dator med IDE-hårddisk.


  1.
  Koppla ur datorn för att förhindra elektriska stötar, ta sedan bort de båda sidopanelerna på datorn genom att ta bort skruvarna på baksidan av dator på både vänster och höger kant. Skjut panelerna mot datorns baksida för att ta bort dem.
  2.
  Koppla bort ström och data kablar från baksidan av hårddisken så att du har tillräckligt med utrymme för att ta bort hårddisken. Hårddisken är normalt placerad långt ned framför datorn. Strömkabeln är vit och rectangularly formad, medan data kabeln är en bandkabel med ett brett, rektangulära kontakten.
  3.
  Skruva loss hårddisken du vill slav från datorn fall. Det finns fyra skruvar, två på varje sida, som håller hårddisken i målet.
  4.
  Sätt bygeln i slav position på hårddisken. Se diagram på etiketten på hårddisken för den specifika placering av bygeln, som placering skiljer mellan tillverkare.
  5.
  Skruva hårddisken tillbaka till målet och ansluta data och elkablar till baksidan av enheten. IDE-kabeln har tre anslutningar: en som ansluter till moderkortet, en som är inställd på master, som är den kontakt i andra änden av kabeln, och en som är inställd på slav, som är kontakten mellan de två sista kontakter. Anslut slav kontakten till hårddisken.
  6.
  Avsluta ärendet och anslut datorn tillbaka in

  tips och varningar


 • Ansluta två enheter i master med en enda IDE-kabeln kommer att resultera i enheten med befälhavaren kontakten uppstart först. Den andra enheten kan eller inte kan vara tillgänglig. Om du använder två köra i master med separata IDE kablar, kommer datorn att starta upp en av enheterna baserat på dess förprogrammerade boot prioritet. Om du har två hårddiskar i slav, men ingen mästare, förutsatt att enheterna är inte startbar (enheter som har ett operativsystem installerat på dem), kommer ingenting att hända eftersom ingen enhet är startbar. Om en enhet är startbar, men båda är inställda på slav, enheten får eller inte får starta.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:bladservrar definition

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna tryckt filer
 • hur man krusa en katt-5-kabel
 • hur man väljer en bra dator projektor
 • hur man berättar vad cpu kommer att arbeta med ditt moderkort
 • hur man knä en processor
 • hur du fyller två hårddiskar i en bärbar dator
 • det bästa sättet att klara en bärbar dator innan det återsänds till en arbetsgivare
 • hur man sätter en knapptryckning på datorn
 • Hur man laddar ner på en LaserJet 1100 skrivare
 • Hur berätta om du behöver ett nytt grafikkort