Dator > Mac dataåterställning

 • Mac dataåterställning


 • Data recovery är handlingen att återställa sparad data på din Mac hårddisk. Skälen till att vilja eller behöva återställa data inkluderar även ersättning oavsiktligt raderade data, efter att ha installerat en ny hårddisk, inrätta en ny dator eller ersätta skadade data. Det finns många sätt att återställa data, men det enklaste och mest effektiva metoderna att innebära tillgång till tidigare säkerhetskopierade data

  dina säkerhetskopierade filer

  Det enklaste sättet att återskapa data är att hämta den från en aktuell säkerhetskopia. Säkerhetskopiera din Mac hårddisk på regelbunden basis är det bästa sättet att behålla kopior av dina filer. Lyckligtvis har en säkerhetskopia av ditt senare uppgifter är enkelt, eftersom det kan lätt göras genom tredje part freeware (såsom SilverKeeper, till exempel). Alla Mac-datorer med OS X. 5 (Leopard) eller senare har ett verktyg för säkerhetskopiering, Time Machine, som är inbyggd i operativsystemet.

  En korrupt OS

  En av de vanligaste orsakerna till att behöva återskapa data beror till en dator som inte startar. Om datorn befogenheter men kommer inte att starta upp och visar ett frågetecken på skärmen, är chansen att det är en skadad OS. Tills du utför en ominstallation av operativsystemet, kommer du inte att kunna komma åt dina data. Det är avgörande för att undvika att formatera om enheten genom olycka om att utföra en OS installera.

  Andra skäl

  intern hårddisk korruption är ett annat skäl varför du skulle behöva återställa dina data. En korrupt hårddisk behöver repareras, vanligtvis med hjälp av en programvara från tredje part paket. Ett annat skäl för att återställa data när du råkar radera en viktig fil eller skriva över den med en nyare version av filen. Det finns programpaket tillgängliga för att hjälpa återställa filer i dessa fall, och när det inte finns en aktuell säkerhetskopia tillgänglig.

  Disk och data Utilities

  I många situationer, försök att återställa data på din Mac kräver en med hjälp av ett verktyg, antingen en från Apple eller en annan tillverkare paket. Apple OS X innehåller "Skivverktyg", men det finns mer kraftfulla tredje part tillgängliga alternativ, till exempel TechTool, Drive Genius, Norton Utilities och DiskWarrior. Om du väljer ett av dessa alternativ, behöver du en extra hårddisk med gott om utrymme för att spara data. Försöker spara återställda filerna till hårddisken som du återhämtar den från riskerar att skriva över samma data som du försöker återhämta sig.

  The Last Resort

  Om inget annat fungerar kan du behöva skicka iväg din köra till en av de kommersiella bolagen dataräddning. Detta är aldrig ett billigt alternativ, bara överväga det när dina uppgifter är obetalbart eller om betala hundratals eller tusentals dollar är inte ett problem.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar RAM i en eMachines t5224

Relaterade artiklar


 • Vilka är skillnaderna i minnet storlekar på datorer?
 • hur man framgångsrikt kan påskynda en processor
 • hur man berättar vilken typ av moderkort en dator har
 • hur du tar bort locket från en Epson 3000
 • Hur kan jag formatera en mini sd för Windows XP?
 • hur du ställer in ett modem för att ansluta vid vissa varvtal
 • Hur man monterar ett skrivbord dator
 • hur man kan återställa eTrex spår på ett datakort
 • hur man uppgraderar PowerPC G5 grafikkort
 • ytterligare RAM-minne till en HP laptop