Dator > vad är en D-9 dvd?

 • vad är en D-9 dvd?


 • DVD9 är en dual-layer DVD-teknik, vilket innebär att en enda skiva rymmer ungefär dubbelt så mycket data som en traditionell single-layer skiva. DVD9 är särskilt populär för full längd, högkvalitativa videoinnehåll som filmer, som även innehåller specialfunktioner som bonus material. Bränna en DVD9 skiva kräver en kompatibel brännare kunna registrera uppgifter om båda lagren av skivan. DVD9 skivor kan användas för att lagra antingen data eller multimediainnehåll

  Typer

  Det finns fyra vanliga DVD varianter, så kallade DVD5, DVD9, DVD10 och DVD 18. De fyra typerna skiljer sig åt i lagringskapacitet, och även antalet av inspelningsbara skikt. DVD9 och DVD18 är både dual-layer skivor, med den skillnaden att DVD9 är enkelsidig medan DVD18 är dubbelsidiga, vilket innebär att en DVD18 skiva måste vändas för att spela innehållet på båda sidor.

  Kapacitet

  DVD9 är en mångsidig media, stöds av vanliga DVD-spelare, samt av enheter i de flesta datorer. En DVD9 skiva kan rymma upp till åtta timmars MPEG1 video, eller fyra timmar högupplöst MPEG2 eller 8,5 GB data på de två skikten av enkelsidiga skivor. DVD9 skivor stöder DVD + R-format och är även kallad DVD + R9 eller DVD + R DL.

  Struktur

  I en DVD9 skiva, två ekologiska färga inspelningslager och två polykarbonat baser tallrik form strukturen på skivan. De två inspelningsbara skikt, som kallas L0 och L1, inklämd mellan polykarbonat underställ och lager av en semi-reflekterande metallskikt som skiljs åt av öppna distanser. Till skillnad från en skiva med enkelt lager, i vilket varvtal på skivan och ta itu kontrolleras av spåren på polykarbonat, i en skiva med dubbla lager, innehåller varje inspelningslagret sina egna spår som styr varvtal och adressering systemet för det lager . I skivor DVD9 film, bonusmaterial och menyalternativ finns endast i L0, den första inspelningen lagret.

  Initiera Burn

  När du sätter in i en kompatibel brännare, fokuserar på enhetens optik en laser på en av de två lager den DVD9 skiva att bestämma ADIP (adress i pre-spår) signal. Denna signal betyder att skivan inte är med dubbla lager och som lager lasern fokuserar på. Med skivtyp och lager upptäcks brännarens optik gör det möjligt för laser för att ändra sin inriktning för att få tillgång något av de två inspelningslager. Innan inspelningen, bestämmer brännaren om skivan är tom, delvis skriven eller registreras fullständigt. Lasern fokuserar på skivans lead-in området för att fastställa skivans status.

  Bränningen

  När inspelningen är en DVD9 skiva erkänner köra två inspelningsbara skikt som en enda sammanhängande adress. Brännaren kör skriver på det första lagret av skivan, L0, från insidan och ut, som är från hålet i mitten på den yttre kanten av skivan. När brännaren når slutet av L0, skapar det två mittersta zoner, så kallade mittzonen 0 och mellersta Zon 1, innan du fortsätter att skriva data på skivan. Skriftligen på andra skiktet, L1, börjar brännaren från mitten zoner, och sedan registrerar information om det andra skiktet från den yttre kanten inåt.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man kan återställa disketter på en Panasonic CF-27 laptop

Relaterade artiklar


 • Vad är det enklaste sättet att använda en bärbar dator med en bildskärm?
 • lägga sd RAM
 • hur fylla bläck i en Canon PIXMA ip1880 skrivare
 • hur man byter minne på en Mac Pro 15 Bärbar dator
 • hur till återvinna förlorade filer på en hårddisk gratis
 • hur man använder en bärbar dator som en andra skärm i ett nätverk
 • Hur kan en konsument köpa en Apple-dator?
 • lägga till en andra intern hårddisk till en Dell Dimension 3000
 • hur man lägger musik på ett microSD TransFlash kort
 • gateway systemåterställning förfaranden