Dator > typer av lödning

 • typer av lödning


 • Arbetet med att ansluta sig två metaller genom lödning kan spåras tillbaka till Mesopotamien 5000 år sedan. Egyptierna, grekerna och romarna lödda guld och andra metaller och olika lödningsprocesser används idag inom elektronik-teknik. När du löda två metaller tillsammans du göra mer än bara limma ihop dem. Lödning gör att metallerna att interagera kemiskt för att bilda en ny legering.

  Hårdlödning

  Jewelers, silver-och guldsmeder löda ädla metaller som används i sitt hantverk att fästa dekorationer och pärlor. Konstnärer och metallhantverkare använda propan facklor och små elektriska lödkolvar att värma ädel metall på ringar eller andra bitar och smält hård löda att fästa dekorativa element och ädelstenar till arbetet.

  Vid arbete med ädla metaller hårda lödpunkter rekommenderas. Silverlod är en blandning av silver med koppar och zink till. Hard löd rekommenderas av AJH Knivar och tjänster, en professionell metall Smith och knivtillverkning hemsida, eftersom det inte kommer att få spröda med successiv uppvärmning. Hard löda obligationer genom att utöka in i porerna av metaller utsätts för hög värme från facklan.

  Manuell Circuit Lödning

  Elektronik tekniker och hobbyister använder löda att fästa komponenter i elektroniska apparater och att bygga kretsar. Processen innebär att man använder en elektrisk lödkolv, kemiska flux och mjuka löda att göra anslutningen.

  Institutionen för elektro-och datorteknik vid University of California beskriver processen som The Art of Lödning. Det första steget i processen är att rengöra ledningarna skall gick grundligt med fin stålull. De flesta lod används för dessa tillämpningar har en flux kärna för att förhindra oxidation på det gemensamma, men du bör se till att det är en lödning som är märkt för elektronik arbete.

  Nästa tillämpa lödkolv till kontaktpunkten, på undersidan, om möjligt, så att konvektion hjälper överföra värme till den gemensamma. Ansök löda till det gemensamma motsatt lödkolven och låt den smälta och hålla värmen på den tills den flödar fritt, ta bort järn och låta den gemensamma svalna.

  Reflow-lödning

  Elektronik komponenter och kretsar tillverkare styrelse utnyttja den reflow lödningsprocesser att löda ett stort antal komponenter på en gång. Reflow-lödning anställer en limmassa löd att tillfälligt fästa komponenter till kretskort. Dessa är sedan matas in i en ugn som sakta värmer församling att smälta lodet och gör permanent anslutning.

  Enligt New Mexico State University, är screentryck ofta används för att applicera lodpasta på tomma kretskortet. En skärm stencil ovanför kretskortet och lodpasta skjuts igenom med en gummiskrapa enhet.

  Våglödning

  Våglödning är en annan vanlig process i massproduktion av tryckta kretsar. I denna process kretskorten med komponenterna in i det resa över maskiner som orsakar skum flux som skall tillämpas i kontrollerade mängder.

  Nästa kretskorten färdas över enheter som spraya löda på brädet. Skivorna är förvärmas när löd tillämpas och det kemiskt obligationer oädla metaller av komponenter till styrelsen. Enligt New Mexico State University, uppfinnaren av våglödningsprocessen fick idén från hur chokladen deponeras på cookies.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur reparera DVD-filer

Relaterade artiklar


 • vad är skillnaden mellan en mini-laptop och en bärbar dator?
 • typer av lödning
 • hur man kan återställa data på cd-skivor
 • hur man återställer eeprom bios med bygeln metod
 • cat 3 vs CAT 5-kabel
 • hur man uppgraderar minnet på en Sun 4100
 • vad är en fixering fel på en CD-brännare?
 • Hur man plocka upp en TV-signal
 • hur man fokusera en projektor
 • hur du formaterar en SanDisk microSD-kort på en bärbar dator