Dator > Skillnaden mellan Pentium III och Pentium 4-processorer

 • Skillnaden mellan Pentium III och Pentium 4-processorer


 • Processorn är i grunden datorns hjärna, hantera alla de centrala funktionerna i datorn. Det gör det till stor del ansvarig för datorns prestanda. Pentium är ett typ av dator processor byggd av Intel. Det har förekommit ett antal Pentium-processor rader som börjar med basen Pentium 1993. Tittar på två av de nyare Pentium poster (Pentium III och Pentium 4) belyser den typ av skillnader som finns i varje generation

  Allmän information

  Den första Intel Pentium III processorer släpptes 1999. De var efterföljarna till Pentium II-processorer. En variant på Pentium III-plattformen släpptes även kallad "Pentium III Xeon. " Pentium 4 processor uppstod under 2000. Det är den senaste i den numrerade Pentium-serien, men Intel har producerat några olika processorer (Pentium Core, till exempel) sedan dess.

  Busshastighet

  Den kanske viktigaste skillnaden mellan de två processorfamiljer interna arkitektur är bussen hastighet. Busshastighet är som högsta tillåtna hastighet på en motorväg att uppgifterna används för att flytta runt. I en Pentium III-processor, bussen hastighet i allmänhet 133 MHz (även om det fanns några med 100 MHz). Den lägsta busshastighet på en Pentium 4 är 400 MHz, och det finns versioner med mycket högre hastighet (toppning på 1066 MHz för "Extreme Edition").

  Processorhastigheter

  hastigheten på processorn mäts i MHz eller GHz. Antalet översätter till hur många steg processorn kan göra på en sekund. Så kan en 10 MHz-processor göra 10 miljoner steg på en sekund. En GHz är lika med ungefär tusen MHz. Det finns viss variation, men generellt Pentium III-processorer hamnar i en räckvidd på ca 400 MHz till 1 GHz. Pentium 4-processorer börjar runt 1,3 GHz och upp till nästan 4 GHz.

  Storlek

  En av skillnaderna i fråga om utseende av de två processorfamiljer är storleken. Generellt eftersom tekniken utvecklas, delar blir mindre. Detta är fallet med Pentium III och Pentium 4-processorer. Pentium 4s är mindre än Pentium IIIs. Det bör noteras dock att tidiga versioner av varje av dessa processor typer inte är konfigurerade på samma sätt som de senare sådana. Det innebär att de har olika stift och passar i olika kärl på moderkortet.

  Cache

  annan viktig skillnad kommer i form av cache. När de hänvisar till processorer är cache en typ av minne som finns i processorn själva strukturen. Detta minne kan nås snabbare än systemets minne kan. Ju mer cacheminne en processor har, desto bättre. Pentium III-processorer hade (för det mesta) om 512 kB cache. Pentium 4-processorer, å andra sidan, börja på 512 KB till den låga änden och arbeta upp till långt utöver de 1 GB nivå.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man gör en PS3 upptäcka att en Bluetooth-aktiverad dator

Relaterade artiklar


 • vad är skillnaden mellan en mini-laptop och en bärbar dator?
 • hur man återställer EPROM chip
 • felsökning av en Memory 128 MB-kort
 • hur man kan ansluta flera datorer till ett kabelmodem
 • hur du ändrar ljudet från en förare till ett headset
 • hur du ställer in en SATA RAID-enhet på en intel moderkort
 • hur man får MAC-adressen från en bärbar dator
 • det bästa sättet att klara en bärbar dator innan det återsänds till en arbetsgivare
 • Hur kan en konsument köpa en Apple-dator?
 • Hur konvertera mikrokort till CD