Dator > tips om att köpa en pc

 • tips om att köpa en pc


 • Köpa en dator är en betydande investering. Inte bara kan datorer kosta mer än tusen dollar, men vilken typ av dator du köper och hårdvara och mjukvara som kommer med det kommer att avgöra hur du kan använda den. När du köper en PC, är det viktigt att förbereda och överväga dina alternativ noga för att försäkra att du får rätt PC för dina behov.

  Desktops vs Laptops

  Kanske det första beslutet som du bör göra när val av en ny dator är om du vill ha en bärbar eller stationär dator. Stationära datorer är det självklara valet som statiska arbetsstation och PC hemma, eftersom de erbjuder mer kraft för mindre pengar och har större uppgradering potential. Om du är student eller jobbet har och är ständigt på språng, kan en bärbar dator är ett bättre val.

  Operativsystem

  En annan viktig faktor när man köper en PC är vilket operativsystem datorn ska använda. Om du är van vid ett visst operativsystem, som Windows XP kan du vill köpa en dator som har möjlighet att installeras med detta operativsystem. De flesta nya datorer levereras installeras med Windows 7 eller Windows Vista.

  Programmets krav

  En av de viktigaste faktorerna när man köper en dator är syftet med datorn och de program som du planerar att köra på datorn. Du bör se till att datorn som du köper uppfyller rekommendationerna av de program som du planerar att använda. Till exempel, om du vill ha en dator för att surfa på Internet, skicka e-post och skriva med en ordbehandlare, kan du kanske klara sig med en baslinje PC. Om du planerar att köra dataspel och grafisk redigeringsprogram kan du behöva en dator med en top-of-the-line-processor, mer RAM-minne och en kraftfullare grafikkort.

  Prisjämförelser

  Köpa en PC är som att köpa en bil: om du bara anser att utbudet av en återförsäljare, kan du inte få en bra affär. Jämför priserna på datorer som erbjuds av olika stora företag och återförsäljare. Ibland datorleverantörer kommer att ha speciella erbjudanden som kan spara pengar. Om du känner någon som är tekniskt kunniga, överväga att ha dem hjälpa dig att bygga din egen dator. Att bygga en dator kan spara tusentals kronor och kan du anpassa datorn efter dina specifika behov. En annan fördel med att bygga din egen dator är att det endast kommer att ha programvara installerad som du sätter på det själv.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur man avgör om Apple IPAD kommer att uppfylla mina behov

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar ett USB-minne från Mac till PC
 • Inaktivera musknappen på en bärbar dator tangentbord
 • Hur man testar en bärbar dator för barn
 • hur du köper en bärbar dator som är rätt för dig
 • hur man använder en bärbar dator som en andra skärm i ett nätverk
 • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor
 • hur man använder en bärbar dator med en in-hemmabio
 • kan du bara köpa på skärmen för en bärbar dator?
 • hur man ansluter en bärbar dator till en stereo mottagare
 • vad är skillnaden mellan en mini-laptop och en bärbar dator?