Dator > inbyggda system projekt för skojs skull

 • inbyggda system projekt för skojs skull


 • Bygga inbyggda system projekt för skojs skull kan vara givande och lärorikt. Genom att bygga ditt projekt kring en obekant mikrokontroller (eller mikroprocessor), får du lära dig en ny enhet och samtidigt ha roligt på samma gång. Några inledande planeringen, såsom att noggrant välja en enhet och utvecklingsmiljö, och välja ett projekt med en lämplig nivå av svårigheter, kan bidra till att bygga ditt inbyggda system Projektet är kul, inte frustrerande

  Du behöver:.
  Nya moderkort (styrelse skall ha samma plats typ processor och minne slots som den gamla, och måste ha stöd för typ av processor och minne din nuvarande styrelse redan använder-annars måste du köpa en ny processor och minnen som stöds av den nya ombord).
  Skruvmejsel set.

  Välja ett projekt för att bygga

  När du väljer ett inbyggt system projekt för att bygga, anser dina förmågor. Till exempel, om du inte vet hur man löda, välj ett projekt som kan avslutas utan lödning. Tänk också på din programvara skrivning och felsökning kompetens när man väljer projekt. Kortare är enklare kod lättare att felsöka och få arbeta. Även om ett projekt kan komma med en tryckt Kod eller filer att ladda ner, det finns nästan alltid någon felsökning som behövs för att få ett system att fungera.

  Beslut om en enhet och Development System

  När du har ett inbyggt system projekt i åtanke, kan du börja tänka på vad enheten (mikrokontroller, mikroprocessor eller DSP) att använda. Om du bygger ett projekt i enlighet med instruktioner som specificerar en viss enhet, är det förmodligen bäst att hålla sig till enheten för att på bästa sätt utnyttja instruktionerna. Men om du bygger ett projekt från början, måste du välja en anordning för ditt projekt. Två faktorer är viktiga vid val av enheten minneskapacitet och inbyggda kringutrustning.

  Välj en enhet med minneskapaciteten tillräcklig för den programvara som behövs för ditt inbyggda system projektet. Om du inte är säker på vilken enhet som ska välja kan du titta på hjälp från tillverkarna. Till exempel erbjuder Atmel en parametrisk verktyg val av apparat för AVR-produkterna. Även hobby webbplatser ägnas åt specifika enheter eller familjer enheten har ofta forum där du kan få hjälp med att välja en enhet.

  Välj en enhet med inbyggd kringutrustning passar för ditt projekt. Till exempel, om du bygger ett inbyggt system projekt för att kommunicera i ett särskilt protokoll, välj en enhet som har inbyggt stöd för det protokollet. Om ditt projekt kräver analog-till-digital-eller digital-till-analog omvandling, välj en enhet med en inbyggd omvandlare.

  Hårdvarutillverkare typiskt erbjuda billiga startpaket eller skivor utveckling som kan tjäna som behandling bas för ditt projekt. Microchip, till exempel, erbjuder PICDEM Lab Development Kit. Du kan spara mycket pengar och tid genom att använda färdiga elektronik ett startpaket eller utveckling ombord. Innan du försöker "rulla dina egna", ska du be en tillverkare eller distributör om tillgång till startkit eller utveckling styrelse för den enhet du tänker använda.

  Få ditt igång systemet

  Installera mjukvaruverktyg för enheten och få en enhet som är ansluten (via en utveckling träfiberskivor eller andra kretskort). Var noga med att testa din konfiguration med ett mycket enkelt test-program som kan vara visuellt kan iakttas, t. ex. den ständigt populära LED blottare. När testet programmet fungerar kan du börja arbeta på ditt projekt. Du vill inte att börja arbeta med nyskriven (och eventuellt komplicerade) koden utan att först ha kontrollerat dina inställningar.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Vanliga frågor om PC minne

Relaterade artiklar


 • kan du bara köpa på skärmen för en bärbar dator?
 • hur man installerar ett trådlöst kort i en dator
 • hur man fixar USB-portar i Windows XP
 • Hur man testar en bärbar dator för barn
 • historia tidiga datorer
 • gateway systemåterställning förfaranden
 • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor
 • instruktioner för att förebygga dator fragmentering
 • orsakerna till den långsamma uppringda internet
 • kan återställa diskpartitioner