Dator > hur man byter minne på en Mac Pro 15 Bärbar dator

 • hur man byter minne på en Mac Pro 15 Bärbar dator


 • Apple Computer Co har gjort det lite mer svårt att ersätta den slumpmässiga chips access memory på sin unibody Macbook Pro 15-tums bärbar dator än den brukade vara i äldre bärbara Mac-datorer. Under en lång tid, gav Apple du tillgång till RAM direkt via ett minne dörr på undersidan av den bärbara datorn. Det har förändrats. Det kräver bara några få steg, men så du kan ha att nya minne som är installerat på kort tid

  Du behöver:.
  Phillips # 00 skruvmejsel
  . Nytt RAM-kretsar.


  1.
  Koppla Macbook Pro från dess nätkabel. Det är viktigt när man arbetar inuti en elektrisk apparat som Macbook Pro att ha all makt frånkopplad. Detta kommer att hindra dig från att få en chock och din dator från att få zapped. Oönskade laddningar skickas slumpmässigt genom ett högteknologiskt laptop kan förstöra komponenter. Jorda dig genom att röra vid något metallföremål, t. ex. ett dörrhandtag.
  2.
  Vänd Macbook Pro upp och ner på en ren, jämn, icke-metalliska yta. Du kan använda en luddfri trasa på ett träbord. Tryck ner ytterkant spärren som frigör luckan. Dra sedan spärren uppåt tills det är vinkelrät mot den bärbara datorn botten.
  3.
  Lyft luckan ur Macbook Pro Unibody. Du har nu tillgång till batteriet. Spärren fortfarande ska vara rak när du tar bort batteriet. Det blir en plast fliken som sitter på batteriet. Dra den och batteriet ska lyfta ur datorn.
  4.
  Skruva åtta skruvarna på botten av Macbook Pro. Det finns fyra nära tillgång bukten och fyra på den andra änden av botten mot skärmen. Lägg dem på en säker plats och skilj dem att göra vissa rätt skruvar tillbaka till sina rätta platser. Det finns fyra 3,5 mm skruvar, tre 13 mm skruvar och en 5,4 mm skruv i denna process. När skruvarna har tagits bort, att lyfta den nedre locket av datorn.
  5.
  Använd tummarna att släppa klipp på vardera sidan av RAM chip. De två RAM-chips staplas ovanpå varandra. De ser ut som vanliga gröna kretskort med svarta rektanglar och kretsar guld. Ta bort den översta genom att dra de två klippen något isär. RAM-chip kommer våren upp av sig själv när den är fri från klippen. Dra ut på den vinkel som den stannar i. Gör samma sak för den andra, botten chip. Vända processen att installera nya RAM-chips och återgå MacBook Pro i funktionsdugligt skick.

  Tips och varningar


 • Förvissa dig byta RAM-chips med rätt typ av chip. MacBook Pro tar PC3-8500 DDR3 SODIMM marker. Unibody MacBook Pro kan innehålla upp till 8 GB RAM-minne på två 4-GB chips.

Previous:hur du formaterar ett USB-minne från Mac till PC Next:hur man ansluter en bärbar dator till en projektor

Relaterade artiklar


 • hur man väljer mellan en bärbar dator och stationär
 • hur man ansluter en bärbar dator till en stereo mottagare
 • hur du köper en bärbar dator som är rätt för dig
 • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor
 • Hur man testar en bärbar dator för barn
 • Hur konvertera en bärbar dator till en pekskärm
 • hur du formaterar ett USB-minne från Mac till PC
 • Definitionen av en trådlös bärbar dator
 • hur man byter minne på en Mac Pro 15 Bärbar dator
 • hur du ansluter en bärbar dator till en Pioneer plasma via HDMI-ingång