Dator > Lägga till en ny moderkortet

 • Lägga till en ny moderkortet


 • Lägga ett nytt moderkort på en dator kan verka som en svår uppgift med alla anslutningar som går från komponenter till moderkortet själv. Men om den gamla styrelsen tas bort på ett systematiskt sätt, kan de åtgärder som används för att avlägsna styrelsen skall utföras i omvänd för att installera den nya. Moderkort slitas ut med tiden ombord kondensatorer blivit trasig på grund av ålder, och andra komponenter kan misslyckas samt

  Du behöver:.
  Nytt moderkort (styrelse skall ha samma plats typ processor och minne slots som den gamla en, och måste ha stöd för typ av processor och minne din nuvarande styrelse redan använder-annars måste du köpa en ny processor och minnen som stöds av den nya styrelsen).
  Skruvmejsel set.


  1.
  Besök lokala datorbutik och fråga om du kan köpa använt antistatiska påsar. Vara villiga att betala en liten summa för dem men eftersom de vanligtvis kastas, kan du i slutändan får dem för ingenting. Försök att få moderkort stora väskor och sex till åtta mindre väskor och sedan använda dem att lägga borttagna komponenter på att skydda dem.
  2.
  Avlägsna skruvarna som håller fast ytterhöljet på datorväska i ramen och lägg dem åt sidan i en separat hög. Bort det yttre locket eller på sidan och placera den åt sidan.
  3.
  Koppla loss kablarna som leder från strömförsörjningen på baksidan av datorns hölje. Koppla den som leder in de viktigaste moderkortet först och sedan dra ut de som går till hårddiskar. Ta bort alla strömkablar går till någon annan utrustning vid denna tid.
  4.
  Bort data kablarna som ansluts till hårddiskar till moderkortet, koppla bara ändarna som är anslutna till moderkortet . Det finns ingen anledning att dra dem från enheter, eftersom de kommer att anslutas till det nya moderkortet ändå.
  5.
  Lyft processorn låsspaken för att avsätta processorn från dess fäste och dra kabeln fläkten ström från moderkortet. Processorn är på botten av kylflänsen och fläkt stack. Vänd hela församlingen upp och ned så att fläkten är riktad nedåt och sätt den på en antistatisk påse på en plats där det inte kommer att få omkull eller stötte eftersom stiften är känsliga. Om processor stift få böjda eller brutna, kommer det att krävas en dyr processor köpa för att ersätta.
  6.
  Touch metallen kanten på insidan av datorlådan ur eventuell statisk elektricitet i din fingrar. Tryck på montering spakarna på kanterna av minnesmodulerna utåt för att lossa modulerna från spåren. Lyft moduler från styrelsen hålla dem bara i kanterna och inte metall delen eller sidorna där komponenterna är monterade. Lägg dem på en av de antistatiska påsar.
  7.
  Ta bort alla skruvarna som håller moderkortet i fallet och lägg dem åt sidan i en separat hög, sedan försiktigt lyfta hela styrelsen ur datorn fallet. Om det återstår några brädor i något av facken på bordet, som video eller ljud kort, ta bort alla fästskruvar och lyft dem rakt upp ur sina socklar i kanterna. Lägg dem på antistatiska påsar.
  8.
  Packa upp den nya moderkortet och rikta den så kortplatser står inför baksidan av ärendet precis som den förra var. Sänk den i lådan medan du håller den i kanterna och rikta in skruvhålen med stammarna mässing skruven i botten av ärendet. Byt ut skruvarna, dra åt vardera tills de slutar att vrida och dra inga ytterligare att förebygga risken för sprickbildning det nya moderkortet.
  9.
  Installera alla nämnder i omvänd ordning jämfört med hur de togs bort. När du trycker kort och minnesmoduler i springor, alltid kontrollera att de är uppradade ordentligt och sedan använda båda tummarna, en i varje ände av de översta kanterna av korten eller moduler, och tillämpa lika press nedåt på kanten så metallen kuddar bilden i rakt ner och jämnt i varje uttag. Aldrig rock dem på plats eftersom detta kan allvarligt skada de tunna metalliska kontakten kuddar.
  10.
  Installerar processorn sista innan ansluter kablar. När du byter en processor, observera att det finns tomma triangel i ett av hörnen på processorn uttaget på moderkortet. Titta längst ner på processorn och leta reda på passande tomt triangeln hörn. Line dessa hörn upp tillsammans och käglorna processorn kommer helt enkelt att släppa i uttaget med noll tryck nedåt. Använd aldrig tryck för att tvinga en processor i ett fack. Om den inte sjunker i uttaget villigt, kontrollera din justering. När sittande, tryck ner låsspaken för att låsa processorn på plats.
  11.
  Anslut kabeln fläkteffekt till en av fläkten uttagen på moderkortet och anslut sedan alla data och ström kablarna som leder från alla enheter. Anslut datorn och slå på för bara ett par sekunder för att se om kylfläkten på processorn snurrar. Om den är i drift, ersätta det gäller lock och skruvar. Starta upp systemet och, om styrelsen är identisk i märke och modell, inga ytterligare insatser krävs. Om gruppen är olika även i det minsta, kan du behöva installera moderkortet drivrutiner bort av skivan som medföljer den nya styrelsen.

  Tips och varningar


 • Koppla ur systemet innan du arbetar inuti det gäller att hindra eller skada på komponenter om en kort skulle uppstå.
 • statisk elektricitet från fingertopparna omedelbart kan förstöra många känsliga komponenter inuti en dator. Alltid touch metall för att avleda statisk före hanteringen inga interna komponenter eller styrelse.
 • Om ersätter ett moderkort med någon styrelseledamot som inte är absolut identisk med den tas bort, utgör detta en fullständig uppgradering med ominstallation av operativsystemet system snarare än en ersättare. Om du inte kan hitta ett identiskt moderkort och ska installera uppgraderingen, säkerhetskopiera alla dina data till externa media innan börjar med uppgraderingen eller dina data kan permanent. Även i detta fall får den nya styrelsen stöder inte din gamla processor och minne och nya måste köpas.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:inbyggda system projekt för skojs skull

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en bärbar dator till ett PC-nätverk
 • datacenter professionell certifiering
 • hur man lär sig att använda en bärbar dator
 • hur man konfigurerar Cisco 2503
 • hur du formaterar ett USB-minne från Mac till PC
 • hur man ansluter en bärbar dator till en stereo mottagare
 • hur man återställer EPROM chip
 • hur du extraherar filer från en dator med ett dåligt moderkort
 • hur man får MAC-adressen från en bärbar dator
 • information om bärbara spel