Dator > Hur tar jag isär en inkörsport panel laptop skärm?

 • Hur tar jag isär en inkörsport panel laptop skärm?


 • Ibland kan ett fel uppstå eller skada kan göras som kräver att du öppnar upp din Gateway panel laptop skärm och ta bort vissa komponenter för utbyte. I ditt sätt blir den bärbara datorn bildskärmens ram, omriktaren styrelse, ett fåtal anslutna kablar och en uppsjö av skruvar. Lyckligtvis kan du ta isär din Gateway panel laptop-skärm med hjälp av endast en Phillips skruvmejsel. Ingen tidigare erfarenhet reparation är nödvändig för att förfarandet

  Förberedelser

  Stäng av Gateway laptop och koppla bort den från alla eluttag. Vänd över Gateway laptop och ta bort batteriet. Detta är en viktig säkerhetsåtgärd. Du hittar den horisontella batteriet kontur på undersidan av enheten. Batteriet Stängningsanordningen kommer att vara strax under det. Skjut den för att frigöra batteriet.

  Ta bort Bezel

  Vänd den bärbara datorn tillbaka över och granska displayen. Lägg märke till plast nubs på omkretsen på displayen, längs krans runt själva skärmen. Denna fälg kallas bezel. Den nubs på ramen är faktiskt sälar som döljer skruvarna på displayen. Använd ditt finger för att bända under sälar och pop dem. Det bör finnas sex av dem. Använd en Phillips skruvmejsel för att ta bort alla skruvar på ramen, sedan börjar bända på ramen av. Börja i ena kanten och lyfta upp den tillräckligt för att märka plast spärrarna som ligger mellan baksidan av Gateway laptop bildskärmen s hölje och på ramen. Dessa lås är vad håller bezel på plats. Använd en gitarr plocka eller liknande tunna, icke-metall objekt till kil mellan spärrarna och på ramen i syfte att skapa separation. Arbetet längs omkretsen av ramen på detta sätt att lösa upp alla låsen och ta bort bezel helt.

  Brackets, Inverter Board och Visa

  Fortsätt genom att ta bort skruvarna från metall fästena på båda sidor av de exponerade displayen . Det kommer att finnas två skruvar i varje. När skruvarna tas bort, ta bort nu löst parentes. Leta omriktaren på den nedre delen mitt på exponerade displayen. Ta bort de två skruvarna här med din Phillips skruvmejsel. Koppla bort båda kablarna på motsatt sida av omriktaren styrelsen. Du kommer då att kunna poppa ut omriktaren styrelsen. Dra själva skärmen försiktigt bort från baksidan hölje av Gateway laptop. Du kommer att se på LCD-kabeln från baksidan av skärmen till höljet. Koppla denna kabel, lyft sedan på skärmen hela vägen.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Defragmentera utan skadestånd

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en hårddisk för nybörjare
 • En nybörjares introduktion till datorer
 • hur man fixar en skadad hårddisk
 • hur man kan återställa en Windows-skärmen på en bärbar dator
 • hur man demonterar en pc
 • det bästa sättet att klara en bärbar dator innan det återsänds till en arbetsgivare
 • Felsökning av en optisk mus med en utdragbar kabel
 • hur du ställer skanningsupplösningen på en Dell 926 skrivare
 • hur man använder en bärbar dator som en andra skärm i ett nätverk
 • hur man kan öka hastigheten dator cpu