Dator > Hur berätta om du behöver ett nytt grafikkort

 • Hur berätta om du behöver ett nytt grafikkort


 • En av de dyraste och viktigaste komponenterna i en dator för gamers kan vara grafikkortet. För allmän använda datorn ägare är grafikkortet en sällan tänkt på maskinvara som bildskärmen ansluter. Liksom alla komponenter, är grafikkortet som är mottagliga för överhettning. Värme bör vara ett stort problem för gamers och andra avancerade användare. De flesta spel-kvalitet grafikkort funktion ombord fans och extra strömförsörjning via elnätet

  Du behöver:. .
  Andra bildskärmen
  Liten Phillips skruvmejsel.
  Antistatiskt armband.
  Tillgång till Internet.
  Administratörsnivå konto.

  bildskärmen visar en svart skärm


  1.
  Anslut datorn till ett fungerande bildskärm Om din dator inte visas någon visuella. Anslut bildskärmen till ett annat uttag. Ditt problem kan vara med skärmen om du inte upplever samma problem med den andra bildskärmen. Fortsätt om varken bildskärmen visar något.
  2.
  Stäng av datorn. Ta bort alla kablar och anslutningar till datorn. Anteckna där skärmen gränssnitt med datorn, eftersom det är ansluten till grafikkortet.
  3.
  Ta bort den vänstra panelen (när du står på framsidan av datorn) genom skruva skruvar eller manipulera lås. Denna process varierar beroende på typ av fall.
  4.
  Leta grafikkortet genom att matcha det med hamnen bildskärmen var ansluten till tidigare. Säkra din antistatiskt armband till ett metallföremål och bifoga det till din handled. Ta bort nätkontakten ansluten till grafikkortet om tillämpligt.
  5.
  Skruva av luckan skruven, ta sedan bort grafikkortet. Undersök det för någon skada. Använd en tryckluft kan för att rensa kortet och kortets fläkt om tillämpligt.
  6.
  Undersök dina moderkort för en annan matchning kortplats. Observera att äldre grafikkort kan AGP-kort, och det finns oftast bara en AGP-plats på ett moderkort. Nyare kort är oftast PCI-E eller PCI-Express-kortplatser, och det finns oftast mer än en PCI-E slot på moderkortet. Ta bort luckan skruven och luckan, sedan in kortet i den nya platsen. Byt ut kortet i den inledande kortplats, om du bara har en.
  7.
  Säkra kortet genom att skruva i luckan skruven. Anslut strömkontakten om tillämpligt. Byt inte ut sidopanelen vid denna tid.
  8.
  Återanslut alla kablar och kringutrustning. Starta datorn.
  9.
  Undersök ditt grafikkort och kontrollera att fläkten går på grafikkortet om tillämpligt. Du behöver sannolikt kommer att ersätta ditt grafikkort Om din bildskärm fortsätter att bara visa en svart skärm eller om ditt grafikkort fläkten fungerar inte. Observera att vissa grafikkort fläktar kan bytas ut. Se din manual eller kontakta tillverkaren grafikkort om du har en felaktig fläkt.

  Display snedvrids


  1.
  Klicka på "Start" och sedan "Control Panel. " Klicka på "Klassisk vy" i den vänstra kolumnen.
  2.
  Dubbelklicka på "System". Klicka på "Enhetshanteraren" i Fönstren Vista eller Windows 7 eller fliken "Maskinvara" och sedan "Enhetshanteraren" i Windows XP.
  3.
  Leta efter ett gult utropstecken eller ett rött "X" bredvid ditt bildskärmskortet. Dubbelklicka på bildskärmskortet och kontrollera eventuella fel under "Enhetsstatus. " Felsöka problemet och eventuell felkod som anges genom att besöka ditt grafikkort tillverkarens webbplats eller Microsoft support.
  4.
  Klicka på fliken "Drivrutin" om du inte ser några fel. Klicka på "Uppdatera" och följ anvisningarna på skärmen för att söka efter och installera en ny drivrutin.
  5.
  Starta om datorn. Grafikkortet kan behöva bytas ut om det fortsätter att uppvisa märkliga visa artefakter eller missfärgning.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur radera hårddisken på en hp pavilion 340

Relaterade artiklar


 • hur man berättar vilken typ av moderkort en dator har
 • hur man kan ansluta flera datorer till ett kabelmodem
 • hur man krusa en katt-5-kabel
 • hur man kan återställa fabriksinställningarna på en Compaq Presario bärbar dator
 • hur man ansluter en USB till en 25 pin skrivarkabel
 • hur du ställer in en SATA RAID-enhet på en intel moderkort
 • hur man rengör en platt skärm dator
 • Hur man testar en bärbar dator för barn
 • hur man installerar en hårddisk på din Compaq Evo n180 laptop
 • hur du extraherar filer från en dator med ett dåligt moderkort