Dator > En nybörjares introduktion till datorer

 • En nybörjares introduktion till datorer


 • Det är nästan klyscha och diskret säga att den moderna världen drivs av datorer. De som inte förstår datorer kan känna kvar. Det behöver inte vara så, dock. Förstå grundläggande begrepp av datorer är en ganska enkel process och kommer att hjälpa dig att få ett grepp om världen av den information som ålder

  Grundläggande funktioner

  För att förstå mekanismen i datorer och avmystifiera dem, är första steget förståelse för att datorer har tre grundläggande operationer som utförs. Dessa är indata, bearbetning och utdata. Alla funktioner på en dator kan delas in i dessa kategorier. Greppa denna huvudprincip kommer att hjälpa alla nybörjare att bättre förstå vad datorn gör.

  Input

  Den första operationen utförs på en dator matas in. Detta är hur data (information) kommer in i datorn. Det finns flera tänkbara metoder för att göra detta. Skapa innehåll genom att skriva tangenttryckningar till en dator är ett sätt för att mata in information. Läser data sparas på en skiva i en dator enhet eller port är en annan metod. Klicka på en ikon på en datorskärm är också ingång. Ett modem eller annan Internet-anslutning gör även en ingång funktion.

  Processing

  tänker på datorn utförs av centralenhet (CPU), vilket egentligen är hjärnan i datorn. Arbete utförs av processorn, men den använder RAM (minne) som tillfällig förvaring. Som ett exempel, om en dator gör en komplex serie av beräkningar (en kedja av tillägg problem med det resultat som ska läggas till ett annat nummer som härstammar från en separat beräkning) den första summan skulle lagras i RAM-minnet medan processorn beräknar det andra numret .

  Effekt

  Produktionen är funktionen på den dator som skickar ut information. Detta kan omfatta att skapa en bild eller text på skärmen på din skärm. Skrivare är också utenheter. En Internet-anslutning kan användas för att skicka ut. Medan Ofta utgången från datorn är den information du vill (till exempel svaret på ett matematiskt problem som du angett), kan det också vara ett felmeddelande som talar om varför något inte behandlades korrekt.

  Varianter

  När du förstå de grundläggande principerna för datordrift, är allt annat i princip varianter och tillbehör. Högtalarna är en form av produktion, medan en mikrofon representerar ingång. En hårddisk är bara förvaring, tillsammans med det inre arbetet i enheten, utan långtidslagring snarare än kortsiktiga som RAM. Det kan också ge input till din dator. Samtidigt som det kan tyckas mycket mer komplicerat, utför datorn endast tre funktioner inmatning, bearbetning och produktion.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur konvertera en Windows Media Center video till DVD

Relaterade artiklar


 • En nybörjares introduktion till datorer
 • hur man kan återställa fabriksinställningarna på en Compaq Presario bärbar dator
 • hur man ansluter en bärbar dator till en projektor
 • Hur konvertera en Windows Media Center video till DVD
 • hur man använder SanDisk mini SD minneskort
 • hur du extraherar filer från en dator med ett dåligt moderkort
 • hur man ansluter en DVI från en projektor till en HDMI på en bärbar dator
 • hur du köper en bärbar dator som är rätt för dig
 • gateway systemåterställning förfaranden
 • Hur konvertera en bärbar dator till en pekskärm