Dator > Defragmentera utan skadestånd

 • Defragmentera utan skadestånd


 • Om datorn kör långsammare än normalt, eller ta lång tid att komma åt filer, kan det vara dags att defragmentera hårddisken. När vi använder vår dator är hårddisken hämtar ständigt i rörelse, och skapa information. Denna ständiga tillgången på information skapar fragment eller bitar av information spridda över hela hårddisken som behöver sättas ihop igen. Defragmentering är en process som tar dessa små fragment av information och lägga alla gruppera dem så att datorn kan komma åt informationen snabbare.

  Du behöver:
  Windows PC
  . Tillgång till Internet.


  1.
  Defragmentera med Windows defragmenter. Varje Windows-PC levereras med en inbyggd defragmenter att upprätthålla din dator. I Windows XP, Vista och Windows 7, kan denna information hämtas genom att klicka på "Start", navigera till "Alla program", klicka på "Tillbehör", "System Tools" och slutligen "Diskdefragmenteraren".

  Klicka på "Defragmentera nu" för att börja defragmenteringsprocessen.
  2.
  Ladda ner Smart Defrag från länken i avsnittet Resurser. Detta är steg är mer för avancerade användare som vill ha mer kontroll över defragmenteringsprocessen och tidsplan att Windows defragmenter inte tillhandahåller.
  3.
  Installera Smart Defrag genom att klicka på "defragsetup . exe "som vanligtvis finns på skrivbordet efter hämtning. Installationsguiden kommer att ta dig igenom resten av installationen, varefter du kommer att ha tillgång till alla defragmentering verktyg du behöver för att hålla datorn i trim.
  4.
  Schemalägg ett veckovis defragmentering genom att klicka på "Start", gå till Kontrollpanelen och klicka på "Schemalagda aktiviteter". Klicka på "Lägg till schemalagd aktivitet". Du kommer att presenteras med Guiden Schemalagda aktiviteter. När du har klickat på "Nästa", klicka på knappen "Bläddra" under listan som presenteras av ansökningar. Detta öppnar ett nytt fönster där du kommer att behöva skriva in "% systemroot% \ system32 \ Defrag. exe" i rutan Filnamn. Klicka på "Öppna".

  Under "Gör denna TAKS" klick "Weekly" och sedan "Nästa". Du kommer nu att presenteras med ett fönster som gör att du kan välja veckodag och tid du vill schemalägga en defragmentering. Den tid du väljer bör vara ett när du inte planerar att använda datorn. Efter att ha valt önskad tid du vill defragmentera, klicka på "Nästa". Klicka på "Finish" för att slutföra defragmentering schema.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man använder minnet på en Panasonic skrivmaskin

Relaterade artiklar


 • Hur kan en konsument köpa en Apple-dator?
 • hur man rengör en vals LaserJet överföring
 • hur man installerar MS SQL 2005
 • hur man installerar ett Broadcom 2045 Bluetooth 2.0 USB-enhet
 • Hur man avgör om Apple IPAD kommer att uppfylla mina behov
 • felsökning av en Memory 128 MB-kort
 • hur man bygger bärbara datorer
 • hur du uppdaterar minnet på en dator
 • hur man bygger ett skrivbord från scratch
 • hur man ansluter en bärbar dator till en stereo mottagare