Dator > hur man lär sig att använda en bärbar dator

 • hur man lär sig att använda en bärbar dator


 • Det finns många skäl att lära sig använda en bärbar dator, främst för att få rörlighet och flexibilitet för att använda en lättviktig, bärbar dator. Program och operativsystem som körs på bärbara datorer arbete nästan identiskt med den som de arbetar på stationära datorer. Eftersom bärbara datorer kan köras på ett batteri samt genom ett eluttag, de ger även användarna möjlighet att arbeta (för några timmar) när ingen el finns

  Du behöver:. .
  Laptop
  Bruksanvisning.
  Tillgång till Internet.

  Independent Laptop inlärningsmetod


  1.
  Läs den bärbara manual. Om den bärbara datorn inte levererades med en manuell (till exempel köpt en begagnad laptop), kan du vanligtvis gå till tillverkarens hemsida för att ladda ner en kopia av manualen, eller ring tillverkningsnumret kundsupport ha manualen skickas till dig .
  2.
  orientera dig till den bärbara datorn komponenter, brytare, batterier och kringutrustning, såsom strömförsörjning /laddare, extern mus, tangentbord och högtalare. De flesta tillverkare fartyg bärbara datorer med bara batteriet delvis laddat, så du bör ansluta batteriet, anslut strömmen /laddaren till den bärbara datorn och koppla in sladden i ett eluttag.
  3.
  Slå på den bärbara datorn och anpassa inställningarna. Om din laptop är ny, blir du ombedd att registrera ditt operativsystem, skapa ett användarkonto och konfigurera ditt system preferenser och inställningar. Om din bärbara dator används, logga in ett befintligt konto och konfigurera inställningarna.
  4.
  Öppna ett textredigeringsprogram eller ordbehandlingsprogram att öva att skriva på laptop tangentbord. Du kanske har initiala svårigheter att anpassa sig till den mindre storleken på en laptop, och vissa tangenter (riktningspilar bort, fly eller NumLock, till exempel) kanske inte på samma plats som på skrivbordet tangentbordet. Ju snabbare du lär dig där nycklarna är, desto mer bekväm du kommer att använda din bärbara dator.
  5.
  Öva att öppna och stänga program för att få en känsla för skillnader i timing eller måldisk köra platser för dessa operationer.

  andra laptop inlärningsmetoder


  1.
  Registrera dig för en låg kostnad eller gratis kurs som lär ut grundläggande laptop användning. Sådana kurser finns ofta på lokal bygdegårdar, junior högskolor och bibliotek.
  2.
  Följ en video tutorial som lär ut grundläggande laptop användning. Laptop tutorials på DVD finns hos de flesta butiker och online butiker. Du kan också välja en tutorial från online utbildare som Lynda. com, länkad nedan.
  3.
  Anlita en expert för att lära dig hur du använder din laptop. Många datatekniker finns tillgängliga för en-mot-en utbildning. Du kan vanligtvis hitta kvalificerade tekniker att hjälpa dig genom onlinetjänster som CrossLoop, eller försäljning dator-och serviceorganisationer som Best Buy är Geek Squad, länkad nedan.


Previous:hur du formaterar ett USB-minne från Mac till PC Next:hur man använder en bärbar dator med en in-hemmabio

Relaterade artiklar


 • Hur man avgör om Apple IPAD kommer att uppfylla mina behov
 • Hur kan en konsument köpa en Apple-dator?
 • felsökning en kanon S300 skrivare
 • IBM Thinkpad R50 vs r50e
 • hur man lär sig att använda en bärbar dator
 • hur man använder en bärbar dator med en in-hemmabio
 • hur du formaterar ett USB-minne från Mac till PC
 • hur du köper en bärbar dator som är rätt för dig