Dator > verktyg för att kontrollera minnet

 • verktyg för att kontrollera minnet


 • Dator minne, precis som alla hårdvara, ibland fel. Funktionsstörning datorns RAM orsaker dator instabilitet, krascher och data korruption. Det finns en mängd verktyg för att kontrollera en dators minne. Minne kontroll verktyg skriva data till varje del av en dators minne och läsa den igen. Om data som returneras av minne inte stämmer med data som bara skrevs till minne är minnet identifieras som dåliga.

  Microsoft Windows Memory Diagnostic

  Windows Memory Diagnostic är gratis ett minne kontroll program som skapats av Microsoft. Denna ansökan är avsedd för system med problem som kör Windows, och kontrollerar datorns RAM-minne och moderkortet minne system. Windows Memory Diagnostic faktiskt inte köras i Windows, måste det kopieras till en diskett eller brännas på en CD. Datorn startar från diskett eller CD, se till att alla Windows-programvara problem inte förorenar resultaten av testet. Det första testet av datorns RAM fullbordar vanligen i 30 minuter, Windows Memory Diagnostic håller testa RAM och om igen tills den stoppas

  Memtest86 +

  Memtest86 + är en gratis nedladdning baserad på den ursprungliga, öppen källkod Memtest86 projektet. , men stöder mer än fyra gigabyte RAM-minne. Precis som Windows Memory Diagnostic, Memtest86 + måste kopieras till en diskett eller brännas på en cd-skiva, men stöder även starta upp från en USB-enhet. När datorn startar från diskett, CD eller USB-enhet, Memtest86 + kopior och läser data från minnet på samma sätt som Windows Memory Diagnostic, och även visar information om datorns CPU, chipset och inställningar minne.

  HCI Design memtest

  HCI Design memtest skiljer sig från andra program minnestest i att de körs i själva Windows. Körs i Windows är mer praktiskt för många användare, men kan införa fel orsakade av Windows-programvara problem. Memtest är installerat och köras som en normal Windows-applikation, utan att kopiera till media eller omstart krävs. Memtest är en gratis nedladdning och stödjer alla versioner av Windows från Windows 95 till Windows 7, både 32 och 64-bitars.

  Micro2000 MemScope

  Micro2000 s MemScope minne testare är en annan tillämpning liknar Windows Memory Diagnostic och Memtest86 +. MemScope kopieras till en diskett eller cd och datorn har startats om till det MemScope testmiljön. Minnet är ständigt testas tills MemScope stoppas.

  DocMemory Pro Memory Diagnostic Test Card

  DocMemory Pro Memory Diagnostic Test kort är inte en programvara, men ett expansionskort som passar i datorns PCI-plats. Datorn startar från DocMemory kortet, som identifierar och testar datorns minne för misslyckanden. Denna hårdvara är inriktad på datortillverkare, hemanvändare bör ladda ner en gratis programvara istället för att skaffa särskild utrustning.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur sparar du ett USB-minne?

Relaterade artiklar


 • hur man använder digitala foton kort med en bärbar dator
 • hur man kan återställa operativsystemet för en Sony Vaio
 • hur man skriver ut 5x7 utskrifter
 • Hur man använder en classic controller på en PC
 • hur du tar bort en Acer 5315 nyckel laptop tangentbord
 • Felsökning av en IBM Infoprint 1145
 • qwerty effektivitet
 • dator definition av SDRAM
 • hur man installerar HP-program på en annan dator med hjälp av backup-diskar
 • hur man installerar ett chip RAM-minnet på en IBM T23