Dator > hur man uppgraderar en CPU billigt

 • hur man uppgraderar en CPU billigt


 • Om du behöver mer processorkraft i datorn, har du ett par alternativ. Du kan köpa en ny maskin. Du kan också dra din dator till din lokala datorbutik och få dem uppgradera din dator. Båda alternativen kommer att få dig mer prestanda, men de kommer i ett slag mot plånboken. Din sista alternativet är att handla billiga delar och göra uppgraderingen själv

  Du behöver:.
  Philips skruvmejsel
  Kylpasta.


  1.
  Bestäm om du verkligen behöver en uppgradering. Datorn kan vara att utföra långsamt på grund av ett antal bakgrundsprocesser som körs på den, antingen från vänligt eller skadlig programvara. Köra ett bra anti-malware program kan förbättra ditt resultat avsevärt. Du kan också prova att öka ditt minne, eller moduler RAM. Detta är en billigare, enklare och mindre invasiv förfarande än att uppgradera din CPU.
  2.
  Centralenheten är den primära datorn chip i din maskin. Den ansluts till ett uttag på moderkortet i datorn. Olika typer av processorer passar i olika uttag. Att fastställa vilken typ av socket din dator använder, kontakta din bruksanvisning. Om du inte har en manual, kan du besöka datortillverkarens supportwebbplats att hitta den information eller så kan du ladda ner ett program hårdvaruidentifieringssystem som Sandra, hwinfo eller CPU-Z, som kommer att skanna ditt system och berättar allt du behöver att veta om ditt moderkort och processor.
  3.
  Hitta kompatibla processorer för datorns uttag från rabatt som gillar newegg. com, tigerdirect. com eller buy. com. Köper från en grossist utlopp ger dig vissa skydd om din processor inte fungerar eller inte passar när du får det. Du kan också köpa från Craigslist eller bud på auktioner, på eBay eller Ubid. Du kan använda en processor från en dator som har skadats och säljs för delar, under förutsättning att skadan inte till CPU.
  4.
  Genomför en BIOS-uppgradering för din moderkort så att du har den senaste firmware. Ditt moderkort kan behöva detta för att stödja en snabbare processor. Processen innefattar hämtning ett par små filer från BIOS tillverkarens webbplats och sedan köra en uppdatering program från Windows eller inifrån BIOS. BIOS-uppgradering detaljer variera beroende på tillverkare och modell, så konsultera en manual eller supportsidan för specifikationer.
  5.
  Förbered att byta ut processorn. Arbetet med en icke-statisk arbete yta, t. ex. en ren träbord. Öppna din dator. Din bruksanvisning eller supportwebbplats visar dig hur. Leta reda på CPU-fläkten. Ett antal ledningar som kommer från strömkällan kommer att knytas till en plugg på fläkten. Dra försiktigt denna plug från fläkten. Rutan att fläkten sitter på toppen av kallas kylfläns. Du måste ta bort kylflänsen för att komma åt processorn. Vänd på spakarna på båda sidor för att lossa kylflänsen och lyft bort den. På botten kommer att vara termisk band som måste skalas bort. Använd aceton för att rensa bort eventuella rester från termisk bandet. Ta bort den gamla CPU, fäller upp fliken som håller gamla CPU på plats och lyft processorn ut.
  6.
  Koppla in din nya CPU i uttaget. Ta på skyddshandskar innan du applicerar kylpasta på den nya processorn. Sätt ett BB-storlek drop på CPU och sprida det jämnt med dina handskar finger. Var noga med att inte få kylpasta på andra delar av moderkortet. Byt kylfläns och sätt i CPU-fläkten tillbaka in
  7.
  Slå på din dator upp och köra dina program maskinvaruidentifikation igen. Kontrollera resultatet att se att din processor är erkänd och körs på rätt klockfrekvens. Om inte, måste du starta om datorn och håll ner "Delete"-knappen när det startar. Detta kommer att ta upp TV-skärmen moderkortet konfiguration där du kan ställa klockan hastigheten till en som din maskinvara identifiering programvara anger är korrekt.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en Fujitsu grafikkort i en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur att fylla en patron Brother Toner tn250
 • fördelarna med robotkirurgi
 • rensar felloggar på HP DDS bandenheter
 • hur man kan övervaka den vippströmbrytare på en Dell Latitude D800 laptop
 • hur man fixar det frysa på sömn problem på en Compaq laptop f572us
 • hur du flyttar minne mellan lokala enheter
 • hur man bränner spel till en DVD
 • hur man rengör en hårddisk utan att ruinera det
 • hur man överklockar ett nvidia 7300LE grafikkort
 • delar av datorn & deras användning