Dator > Core Duo vs Core 2 Duo prestanda

 • Core Duo vs Core 2 Duo prestanda


 • Intel har alltid drivit gränser processorkraft och teknik och har länge varit ett känt namn i datorer. Med lanseringen av sin Core 2 Duo-processor, kan många PC-entusiaster har svårt att förstå hur denna modell travar upp mot sin föregångare, Core Duo-processor. En närmare titt på riktmärke betyg av dessa två processorer avslöjar några viktiga upplysningar om detta head-to-head jämförelse

  Processor Likheter <.

  Som deras namn indikerar, både Core Duo och Core 2 Duo-processorer är flertrådade processorer. Var och en av dessa enheter finns två processorer, som effektivt delar upp datorbehov mellan dem. Båda är Mobile Chips, vilket innebär att de är avsedda för bärbara datorer.

  Processorer

  I head-to-head tester, är några betydande resultat med prestanda betyg uppnås. Vanliga benchmark-test program som PC Mark, 3D Mark och Cinebench användes vid den utförda forskningen. I dessa tester har följande processormodeller jämföras:  Intel Core Duo T2400, 1,83 GHz, 2 MB L2-cache, 667 MHz FSB

  Intel Core 2 Duo T5600, 1. 83 GHz, 2 MB L2-cache, 667 MHz FSB  Båda marker är mindre modellerna, och båda har samma bas specifikationer.

  Benchmarks

  Jämförelserna mellan prestanda betyg av dessa två processorer visar att Core 2 Duo uppnås bättre riktmärke betyg genom en räckvidd på upp till 10 till 25 procent. I genomsnitt utförs Core 2 Duo-processor cirka 13 procent snabbare i alla kategorier. Betydligt starkare resultat noterades i CPU intensiva metoder som inte innefattar 3D beräkningar. Här är några av de siffror som uppnåddes på dessa prov använder PC Mark 2004, 3D Mark 2006 och Cinebench:  PC Mark 2004

  Core Duo : 4514 Poäng

  Core 2 Duo: 5153 poäng (en 14,2 procentig ökning)  3D Mark 2006

  Core Duo: 159 Poäng

  Core 2 Duo: 173 poäng (en 8,8-procentig ökning)  Cinebench Singel CPU test

  Core Duo: 114,6 sekunder

  Core 2 Duo: 84,5 sekunder (en 26. 3 procent ökning)  Cinebench Multi CPU test

  Core Duo: 53,9 sekunder

  Core 2 Duo: 46,4 sekunder (en 13,9 procentig ökning)

  Temperatur Tester

  Samtidigt som Core 2 Duo ser några betydande resultat överlägsenhet i benchmark-tester, kan vi se att den gör kommer till ett visst pris. När man jämför temperaturer på dessa enheter för bearbetning, rapporterar Core Duo minst två grader Celsius minskning laptop temperaturen. Uppvärmning är en viktig fråga med bärbara datorer, och det verkar som om Core 2 Duo: s föregångare är en seger i denna aspekt.

  Power Frågor

  Förutom uppvärmning frågor, kraven för att köra en processor på en högre nivå tydligt påverkar batteritiden på den bärbara datorn där det körs. Eftersom Core 2 Duo-processor kräver mer energi för högre prestanda, är batteritiden på en bärbar dator med denna processorn reduceras jämfört med en Core Duo laptop. Tester har visat sig minska batteriets körtid med 10 procent i genomsnitt när man kör en Core 2 Duo-processor under en Core Duo.

  Slutsatser

  I valet mellan en Core 2 Duo och Core Duo-processor beror mycket på vilken typ av laptop du vill ha. Om du letar efter lite extra kraft, och tenderar att använda en bärbar dator när endast inkopplad med en adapter, är kanske den Core 2 Duo för dig. Användare som vill ha en mer portabel lösning, men kanske vill fortsätta med Core Duo-processor. För användare som värdesätter möjligheten att överföra en laptop, den genomsnittliga 13 procent ökning av datorkraft kan inte vara mycket viktigt i jämförelse med en mer hållbar batteri och en dator som värms upp mindre.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:typer av inspelningsbara DVD-skivor

Relaterade artiklar


 • hur man installerar DDR2-minne på en Acer Aspire bärbar dator
 • hur ta reda på vilka bärbara datorer en DVD-ROM kommer att passa
 • hur man återställer trumman på en OKI Printing Solutions laserskrivare
 • hur man kan spara bilder till en Dell Axim X51 PDA
 • hur du ställer in en trådlös bärbar dator med en skrivare
 • minneskort återhämtning verktyg
 • hur man hittar en leverans ersättningskraft för Sony Computer
 • hur man ansluter en fax till PC
 • delar av datorn & deras användning
 • hur man använder en DVI-splitter