Dator > hur man byter en bakgrundsbelysningen i en Dell-bildskärm e153fp

 • hur man byter en bakgrundsbelysningen i en Dell-bildskärm e153fp


 • Det kan vara frustrerande när din Dell-dator LCD-skärm blir dålig. Majoriteten av LCD misslyckanden beror på antingen en dålig inverter styrelse eller en utbränd bakgrundsbelysning. LCD-skärmens bakgrundsbelysning drivs av omriktaren styrelse, som är ett litet kretskort installerat i din LCD-skärm. Om omriktaren styrelsen är inte problemet sedan ditt bakgrundsbelysningen kan ha brunnit ut. Bakgrundsbelysningen kan du visa bilder, video och grafik på datorskärmen. Om bakgrundsbelysningen är dålig, då din Dell E153FP LCD-skärmen går svart.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.


  1.
  Stäng av LCD-skärmen, dra ur sladden från närmaste eluttag och koppla den seriella kabeln från baksidan av ditt skrivbord dator. Låt skrivbordet sitta i 10 till 20 minuter innan du försöker demonteringen. Tryck på en omålad metallyta för att fullgöra alla statisk elektricitet från din kropp. Statisk elektricitet kan skada de elektriska komponenterna på LCD-skärmen.
  2.
  Placera LCD-skärmen uppåt. Sätt in en platt skruvmejsel i globlinjen längs yttre kanten av LCD-skärmen. Bänd upp frontpanelen på skärmen. Arbeta dig runt i ytterkanten av LCD-skärmen. Ta bort frontpanelen och lägg den åt sidan.
  3.
  Ta bort Phillips-skruvarna från metallhöljet på vardera sidan av skärmen. Ta tag i övre kanten av LCD-skärmen och vinkla den nedåt tills baksidan av skärmen är synlig. Leta reda på LCD-videokabeln på baksidan av skärmen nära toppen. Koppla ur den från skärmen. Leta omriktaren styrelse, som är ett litet kretskort nära botten av LCD-skärmen på baksidan av skärmen.
  4.
  Koppla loss kablarna från varje ände av omriktaren ombord och ta bort den klibbiga Phillips-skruvar säkra omriktaren styrelsen att LCD-skärmen. Lyft omriktaren bort av LCD-skärmen och ställ den åt sidan. Omriktaren Styrelsen kablar ansluts direkt till bakgrundsbelysningen. Ta del av exakt var de är på LCD-skärmen när du montera skärmen.
  5.
  Placera LCD-skärmen vertikalt, och bända bort baksidan av LCD-panelen genom att föra in en platt skruvmejsel i den lilla spåren på yttre kanten av LCD-skärmen. Arbeta dig runt LCD skärmen tills baksidan av LCD-skärmen är skilda från de faktiska skärmen. Bakgrundsbelysningen kommer att sitta inne i LCD-skärmen längs den nedre kanten. Lyft ut den på skärmen och ställ den åt sidan.
  6.
  Upprepa proceduren i omvänd att installera den nya belysningen.

  tips och varningar


 • E153FP bruksanvisningen strikt förbjuder att ta isär LCD-panelen församling. Detta innebär att om du skadar din LCD-skärm i demontering processen, inte din Dell-garantin inte täcker det.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man ansluter en elektretmikrofon mikrofon till en pc

Relaterade artiklar


 • hur du lägger nukote bläck till lexmark 27
 • hur man överklockar ett nvidia gf7050 grafikkort
 • hur man installerar hårddisk på 40 GB i IBM 300pl
 • felsökning en HP Deskjet d2345
 • hur man väljer en skärm pekskärm
 • hur man använder den valfria portar på min hp pavilion
 • hur du återvinner Brother Toner
 • hur man sätter en operativsystem på en flash-enhet
 • Hur man testar fax modem
 • hur du skriver ut etiketter för fil Office Depot mappar