Dator > delar av datorn & deras användning

  • delar av datorn & deras användning


  • Du behöver:
    USB-gränssnitt sändare
    . Driver installations-cd.

    Det är viktigt att känna till de delar av en dator och hur de används innan något arbete på datorn, till exempel i det. Datorn innehåller hårdvara, vilket kan ses och rörd, och programvara, som berättar hårdvara vad man ska göra.

    Moderkort

    Moderkortet anses kretskortet i datorn, eftersom detta område där alla delar av datorn ansluter. Moderkortet består av Basic Input /Output System (BIOS), som är hjärnan i datorn, en centralenhet (CPU), som är datorns minne, och olika add-on kort för ljud, skrivare , videor, Universal Serial Bus (USB) hamnar, och alla andra komponenter kan användaren lägga på. Moderkortet har kortplatser för utökning delar som ett modem eller trådlöst kort.

    Random Access Memory

    Random Access Memory (RAM) är minnet i datorn. RAM är ansluten till moderkortet. Minne som lagras på RAM anses temporärt minne och raderas när datorn är avstängd. RAM-minnet tillfälligt ska inte förväxlas med det permanenta minnet som är lagrat på hårddisken. RAM kan uppgraderas till större steg och mäts i byte och bits.

    Central Processing Unit

    CPU ansåg hjärnan i datorn, är där informationen för operativsystemet för datorn lagras. Vanliga operativsystem är Windows, DOS, Linux och Mac X. OS

    ROM-enhet och diskettenhet

    Read Only Memory (ROM)-enheten är även känd som CD-ROM-eller DVD-ROM-enhet. Den enheten körs CD (CD) och digitala videoskivor (DVD) och ger dem möjlighet att spela eller läsa på datorn. Om skivan är raderbara, har den förmågan att registrering av uppgifter om en CD eller DVD. Diskettenheten läser disketter. Denna enhet är långsamt på att bli föråldrad som hårddiskar har möjlighet att läsa ännu större medier.

    Modem

    Modem gör att datorn kan ansluta till Internet eller till en annan dator. Modem fungerar genom att omvandla data till ett format som kan skickas med telefonlinje. Uppgifterna används sedan återförs på andra änden av telefonledningen. Beroende på vilken typ av modem, såsom Digital Subscriber Line (DSL) eller kabel, kan dessa uppgifter överföras till högre datahastigheter.

    Hårddisk

    Hårddisken består av en hårddisk där informationen är förvaras. Hårddiskar mäts i gigabyte och kan ersättas om en större storlek behövs. Hårddisken är där filer, program och operativsystemet lagras.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man kopierar en dell laptop hårddisk





Relaterade artiklar


  • Skillnaderna mellan SDRAM och DDR
  • hur man byter en CMOS-batteriet på IBM i serie 1400
  • Hur du tar isär en bärbar dator
  • nackdelar med att använda videokonferenser i en verksamhet
  • installera rd Rambus minne manfactured av Samsung
  • hur man byter en död hårddisk i en Dell 4400
  • hur man byter en extern hårddisk
  • datorchips information
  • hur du fyller på hålremsa på en Canon P23-dh
  • Creative WebCam videoeffekter