Dator > hur reparera bakgrundsbelysningen på en hp pavilion ze1210 laptop

 • hur reparera bakgrundsbelysningen på en hp pavilion ze1210 laptop


 • Om HP Pavilion Ze1210 laptop bakgrundsbelysning misslyckas, kommer monitorn att bli oanvändbart och oläslig. Belysning av Pavilion LCD-skärm är kritisk och den enda lösningen är att reparera frånkopplad omriktaren kabeln. Skärmens inverter kabel ligger innanför skärmens hölje, så det kommer att bli nödvändigt att ta bort bildskärmens ram med hjälp av en Phillips skruvmejsel. Lyckligtvis kan du utföra den här åtgärden bakgrundsbelysning reparation i ditt eget hem även om du har någon tidigare kunskap för att reparera bärbara datorer eller datorskärmar.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel


  1
  Stäng av HP Pavilion Ze1210 laptop. . . Koppla loss nätadaptern från baksidan av datorn och vägguttaget eller överspänningsskydd.
  2.
  Ta ut batteriet i HP Pavilion Ze1210 laptop. Detta är nödvändigt för din säkerhet. Vrid Pavilion över för att komma åt batteriet, som är på toppen av baksidan av apparaten. Direkt under konturerna av batteriet batteriet Stängningsanordningen, som kan flyttas åt höger för att frigöra batteriet. Ta ur batteriet och ställ det åt sidan.
  3.
  Utvärdera det bezel. Ramen är av plast omkrets pjäs som går runt HP Pavilion Ze1210 laptop skärm. Det finns skruvar dolda undertill plasttätningar på detta bezel. Dessa tätningar kan avlägsnas genom bända med fingertopparna eller flata kanten på en enhet, t. ex. i slutet av en skruvmejsel.
  4.
  Ta bort skruvarna när plasttätningar är ute av vägen. Använd en Phillips skruvmejsel för att ta bort skruvarna, lägg sedan upp ramen åt sidan efter att du försiktigt bända bort det Pavilion.
  5.
  Leta omriktaren kabeln. Omriktaren kabeln kontrollerar driften av belysning och om denna kabel är borttappad eller kopplas bort från den bärbara datorn bakgrundsbelysningen och övervaka kommer att misslyckas. HP Pavilion Ze1210 bärbara inverter styrelse ligger längst ner på displayen och kan bara ses med bort ramen. Den svarta inverter kabeln ligger på toppen av denna inverter ombord och ansluts till ett uttag på tavlan. Om den är lös från detta uttag, sätt tillbaka omriktaren kabeln här. Lyft upp ena kanten av uttaget och anslut kabeln och sedan trycka ordentligt ned på uttaget för att avsluta jobbet.
  6.
  Tillbaka bezel och bezel skruvarna. Pop på plasten sälar igen, men detta är frivilligt. HP Pavilion Ze1210 laptop bakgrundsbelysning kommer att återställas.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du uppdaterar video bildskärmsdrivrutiner

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en Linux-dator
 • hur man bygger en liten dator
 • hur du ansluter trådlöst till en dator router
 • felsökning av en Canon PIXMA MP800 skrivare
 • hur man byter en extern hårddisk
 • hur man kontrollerar hastigheter då fläkten
 • felsökning en HP-skrivare officejet k80xi
 • hur man startar en HP laptop till tillverkare inställningar
 • hur man kan stoppa Windows XP från att komma åt diskettenheten slumpmässigt
 • hur man sparar HD-signaler på en hårddisk