Dator > fördelarna med Intel Centrino

 • fördelarna med Intel Centrino


 • Centrino är en Intel marknadsföring term som beskriver en plattform för bärbara datorer. . Bärbara datorer som är försedda med Centrino namnet måste innehålla en Intel-processor, Intel chipset och Intel trådlöst kort. Intel har marknadsfört Centrino namnet på ett förvirrande sätt, att många tror att termen hänvisar till en processor, när det inte. När företag släppte den första Centrino bärbara datorer i början av 2000-talet, men utgjorde de ett stort steg framåt för mobil produktivitet.

  Förbättrad prestanda

  Intel-baserad första Centrino bärbara datorer runt om Pentium M mobila processor. Vid den tiden ingick flesta Intel-baserade bärbara datorer Pentium 4-processor, som genererade mer värme-och erbjudits mindre prestanda. Pentium M var en ny processor avsedd helt för mobil användning. Genom att prioritera verkningsgrad över rå klockfrekvens, skapade Intel en ny mobil processor som kunde göra samma mängd arbete som en Pentium 4-eller mer-till halva klockfrekvens. Med 2010, Centrino-datorer använder för närvarande låg spänning versioner av Core 2 Duo-processor.

  förbättrad batteritid

  En lägre spänning processor förbättrar batteritiden på en bärbar dator i mer än ett sätt. Även om lägre effekt krav och klockfrekvens resultera i processorn själva ritningen mindre ström från batteriet, de leder också till lägre värmeproduktion. Detta innebär att den bärbara datorns kylfläkt inte behöver snurra i full fart hela tiden, vilket ytterligare förbättrar batteritiden. Med alla de optimeringar för effektivitet är det möjligt för en Centrino laptop till sist genom större delen av en arbetsdag på batteri. Innan Centrino-plattform, kände ägare av Pentium 4 bärbara datorer ofta har tur om deras datorer varade i två timmar.

  Trådlöst internet

  Idag är det nästan omöjligt att köpa en bärbar dator utan en trådlös adapter. Detta var dock inte fallet när Intel debuterade Centrino-plattformen. Trådlösa adaptrar var valfria komponenter, och ofta dyra sådana. Genom att köpa en Centrino laptop, kunde en konsument vara säker att de skulle ha möjlighet att använda den för att få online trådlöst. Den gränslösa trådlösa nätverkskort i bärbara datorer idag är delvis resultatet av Intels marknadsföring för Centrino-plattformen, som gav konsumenterna idén att varje laptop bör trådlöst.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur du tar isär en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • felsökning av en hp f4235 skrivare
 • nackdelar med att använda videokonferenser i en verksamhet
 • hur man använder en Xbox 360 controller på pc-spel
 • hur man installerar Altec Lansing-högtalare acs44
 • 64 bitars laptop jämfört med 32 laptop bitars operativsystem
 • hur man hittar en leverans ersättningskraft för Sony Computer
 • Hur konvertera en enhet zip-disk till en extern USB
 • Felsökning av dv6000 HP strömadapter
 • hur du tar bort ett faxmodem på Vista
 • Hur du tar isär en Dell-dator