Dator > notebook köpa tips

 • notebook köpa tips


 • Du behöver:
  antistatiskt
  . Philips skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.

  Bärbara datorer eller "bärbara datorer" är bärbara datorer som erbjuder användarna möjligheten att ta med sig datorn. Dessa sträcker sig från små 10 "" netbook "datorer till större 17" eller större "skrivbord ersättare. " Flera faktorer måste beaktas innan de köper en bärbar dator.

  Operativsystem

  När man bestämmer vilken operativsystem som är bäst för dig bör vara det första du tänka på innan du köper din bärbara dator. Medan det finns andra, Microsoft Windows och Mac OSX är de två vanligaste operativsystemen. Windows används mer allmänt i världen, särskilt i företagsmiljö, medan Apple har blivit mer populär för studenter och personligt hemmabruk.

  Pris

  Ange en gräns eller en budget för dig själv innan du går in på köp process. Exempelvis var den billigaste Macbook och med juli 2010 $ 999 medan datorer kan vara så låg som $ 499-eller lägre. Detta kan minska antalet datorer att välja mellan av ett stort antal.

  datoranvändning

  Du måste fråga dig själv vad du kommer att använda datorn för. Om du är en gamer då du kommer mer sannolikt behöver en mer kraftfull processor, extra RAM (minne) och en up-to-date grafikkort. Om du bara använda detta för ett program som Microsofts kontor eller skolarbete, då du inte behöver lika kraftfullt en dator. En bra tumregel för RAM är om du planerar att använda datorn för spel, grafiska intensiv program eller multi-tasking så ska du få 4GB (gigabyte) RAM-minne på ett minimum. Om du kommer bara att använda företag eller student program som Office behöver du bara 2GB. Grafikkort och processorer är lite mer besvärlig och du bör läsa de lägsta systemkraven i din framtida programmet bruksanvisningen-ofta ligger på själva lådan. Du kanske också vill titta på filmer på din dator. Bestäm om du behöver Blu-ray eller en vanlig DVD-enhet. Om du bestämmer dig på Blu-Ray, vara säker på att din bärbara dator erbjuder en HD (high-definition) skärm, annars Denna funktion kommer att vara meningslöst.

  Mått och vikt

  Du måste bestämma storlek och vikt på din dator. Om du kommer att behöva släpa runt överallt med dig är chansen att du kommer att ha ett mindre och lättare bärbara datorer med 13 "eller mindre. Dessutom företag som Apple erbjuder ultraportabla bärbara datorer som väger ännu mindre än en normal tretton" laptop , för att göra dem mycket enkelt bära i en ryggsäck eller resväska. Men dessa bär ofta en större prislapp. Om du tänker använda den bärbara datorn hemma eller inte har något emot den extra vikten då 15 "eller 17" + bärbara datorer kanske valet för dig. De flesta bärbara datorer kan ge bra multi-task eller spelprestanda finns 15 "eller mer. 17" bärbara datorer är ofta ännu mer kraftfulla eftersom de har massor av extra utrymme att kasta uppgraderingar i. Framför allt kan de större skärmarna kommer ofta med HD (hög -definition) för en liten extra kostnad.

  batteritid och annan kringutrustning

  Slutligen måste du bestämma om hur mycket batteritid du behöver. Om du kommer huvudsakligen att vara hemma eller omkring försäljningsställen du förmodligen behöver en kortare batteritid än om du kommer ständigt att utan ett utlopp (t. ex. i ett klassrum med ut en). Det är viktigt att notera att ofta större och mer kraftfulla bärbara datorer kommer att ha kortare batteritid än de mindre mer bärbara datorer eftersom de använder mer juice för att driva dessa fantastiska spel du spelar. Dessutom varierar batteritid kraftigt från företag till företag och modell till modell så se till att göra din forskning istället för att bara köpa den första 13 "laptop du ser.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man ansluter en projektor till en dator med leder

Relaterade artiklar


 • Felsökning Hewlett Packard 842c skrivare
 • hur man underhåller en miljö operativsystem
 • hur man ställer in ett fjärrskrivbord till flera datorer
 • hur man ansluter ett nvidia 64mb-grafikkort med TV-out
 • hur man fixar ljudet enheten på en sony laptop
 • hur byta moderkort utan att förlora hårddisk data
 • hur man använder scannern på en HP G85
 • hur man använder en Sony-enhet MicroVault flash
 • hur man skriver ut en 8x10 foto på en Dell 964 allt i ett
 • hur man får cd-enheten att arbeta på en gateway laptop