Dator > hur man gör med överskott datorer

 • hur man gör med överskott datorer


 • Computer avfall har snabbt blivit ett stort miljöproblem. Den Felaktig avyttring av datorer och dess kringutrustning är mer skadliga för världen än du kanske tror. Det finns tungmetaller i din dator som kan utgöra en risk för grundvattnet och mark. Dessutom finns det ädla metaller som kan återanvändas, inklusive guld och silver. Om du är frestad att ta den enkla vägen och slänga den gamla datorn i container, inte. Istället vara en ansvarsfull medborgare och släng bort den med hjälp av några enkla lösningar.

  för hårddisk förfogande


  1.
  Bestäm hur du ska göra informationen på hårddisken oåterkalleligt. Även om du planerar att ge datorn till ditt barn, bör du åtminstone formatera hårddisken.
  2.
  Ladda ner ett gratis program som heter Darik Stöveln och Nuke (DBAN). Detta verktyg kommer att skriva över varje del av hårddisken, vilket gör att data inte kan återställas. Verktyget är så säker att även de som använder hårddisken kriminalteknisk analys kommer att ha ett svårt (om inte omöjligt) tid på att försöka hämta dina data. Efter att programmet laddats ner, bränna filen på en disk (det kommer att bli en ISO-avbildning) och starta om datorn. Starta datorn från hårddisken (CD /DVD-enheten), som tar dig till huvudmenyn i programmet. Härifrån välja hur du vill att torka din hårddisk.
  3.
  Alternativt ta bort hårddisken och (att vara noga med att använda skyddsglasögon), krossa den med en yxa eller hammare . Detta är ett enkelt och effektivt sätt att göra sig av en hårddisk, men om du har många datorer du vill bli av med (t ex en hel klassrum med datorer) att torka av enheterna skulle vara lättare och skulle göra det möjligt hårddiskar som ska återanvändas.

  Computer omhändertagande


  1.
  Välj hur du vill att förfoga över datorn när du har raderas eller förstöras hårddisken. Prova att sälja dem på en webbplats såsom Craigslist. Du skulle bli förvånad över hur många människor söker efter en billig dator för en familjemedlem eller deras företag, och du kommer att bli ännu mer förvånad över hur snabbt de säljer. Var noga med att priset dem på en rabatt (till exempel många skolor säljer sina datorer för $ 30 to $ 50 styck) för att du bli av med dem snabbt.
  2.
  Ge bort dator eller datorer till välgörenhetsorganisationer. Många organisationer accepterar vann datorer för att ge till fattiga. Eller du kan ställa in en liten monter på en helg och ge bort datorerna gratis. Det är nästan säker på att om du ställer upp en monter där det finns en rimlig mängd trafik varje dator kommer att vara borta i dagens slut.
  3.
  Återvinn datorn eller datorerna. Många tillverkare har egna e-återvinning program (Dell, Apple, Hewlett Packard och många andra). Detta kommer att säkerställa korrekt hantering av datorn och dess hårdvara och kommer att göra miljön bara lite renare.

  Tips och varningar


 • Kasta inte bort hårdvara i en deponi, container eller soptunna. Om du vill avyttra en dator, kontakta tillverkaren för att få information om hur de kan hjälpa dig återvinna det ordentligt.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man får cd-enheten att arbeta på en gateway laptop

Relaterade artiklar


 • hur man kan spara video till hårddisken om föraren inte stöds av operativsystemet
 • steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV
 • hur man gör med överskott datorer
 • hur du sparar data när datorns operativsystem kraschar
 • hur man får cd-enheten att arbeta på en gateway laptop
 • hur man underhåller en miljö operativsystem
 • Hur du kopierar mitt operativsystem till en ny hårddisk
 • hur man kopierar en mini dvd till en hårddisk
 • hur man partitionerar en disk partition för ytterligare operativsystem i Xandros
 • hur man kan återställa BIOS operativsystem på en bärbar dator