Dator > hur du installerar en processor fläkt

 • hur du installerar en processor fläkt


 • Centralenheten, eller CPU, av en dator använder elektriska brytare kallade transistorer att representera binär information. Varje gång någon av dessa växlar fungerar, genererar det en liten mängd värme, enligt Bygg din egen dator. Men med hundratals miljoner transistorer på arbetet i moderna processorer kan värmen intensifiera snabbt blir varm nog att steka processorn. Detta understryker behovet av ett korrekt sätt installerar en fläkt

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Skruvmejsel.
  Kylfläkt avsedd för din specifika processor.
  Antistatarmband.
  Tvättsprit.
  Bomullspinnar.
  Termisk pasta.
  Glasskiva.


  1.
  Stäng av datorn och koppla den.
  2.
  Få tillgång till moderkortet. De flesta datorer har en löstagbar lucka skruvats fast på sidan av maskinen. Om detta är fallet på din dator, ta bort skruvarna och lyft av panelen. Vissa datorer består av ett chassi som innehåller datorns inre delar som enkelt glider ut av sitt fall.
  3.
  Fäst ena änden av antistatarmband till en metall del av din strömförsörjning. Fäst den andra änden till handleden, se till att det får kontakt med huden.
  4.
  Leta reda på moderkortet. Det är ett kretskort oftast grön färg.
  5.
  Leta processorn på moderkortet. Det bör redan ha en kylfläkt installerat. Kylfläkten kommer att likna din nya fläkt. Även om olika kylsystem har olika mönster, de består oftast av en fläkt som vilar på rader av tunna plattor. Dessa rån fungerar som kylflänsar. Fläkt och kylfläns är vanligtvis en flyttbar enhet.
  6.
  Leta efter pinnar, klipp, eller spakar fastställande av fläkten på plats. Dessa kan oftast knäppte hand. Om inte, kommer det att finnas fläktens fästskruvar till styrelsen (se referens 2). Olika klipp bifoga på olika sätt. Leta efter pilar eller andra markeringar som visar hur man tar loss fläkten, och följa deras anvisningar. Om pinnarna har platt intryck, vänd dem med en platt skruvmejsel.
  7.
  Följ fläktens kabel till uttaget där den ansluter till moderkortet. Dra försiktigt kabeln för att koppla bort den, sedan ta bort fläkten från moderkortet. Kylflänsen bör komma iväg med den.
  8.
  Doppa bomullspinnar i tvättsprit och försiktigt rengör från täckt termisk pasta som kan finnas på processorn.

  9.
  Läs instruktionerna för din nya fläkt för att avgöra om den kommer med redan tillämpas termisk pasta. I så fall bör du inte tillämpa ytterligare pasta, enligt PC guide. Om det inte gör, tillämpa en klick pasta i mitten av processorn och tryck den med glasskiva att sprida det jämnt över ytan som kommer i kontakt med kylflänsen.
  Tio.

  Orient den nya fläkten i samma läge som den gamla och montera den på plats. Den skall använda samma pinnar, spakar, och /eller klipp som föregående fläkten. Om inte, rådfråga din manual för instruktioner specifika för din fläkt.
  Elva.
  Anslut fläktens kabeln i samma moderkort socket som förband tidigare fläkten.
  12.
  Ta bort antistatarmband och tillbaka serviceluckan.

  tips och varningar


 • Rådfråga din processor tillverkaren rekommendationer innan de köper en kylfläkt.
 • inte repa eller tappa alkohol på ditt moderkort.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du aktiverar på dubbelsidighet LaserJet 8000

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en fläkt på en gateway laptop
 • hur du uppgraderar CPU på en Latitude D620
 • typer av neutrondetektorer
 • hur du ansluter bluetooth hörlurar till en dator
 • hur man ansluter en asus laptop till en tv
 • hur du partitionerar en hårddisk utan att förlora data
 • hur man kan expandera en laptop minne med ett USB-minne
 • hur du tar bort en SATA-kabel från en hårddisk
 • hur man återhämta sig från en raderad SD-kort
 • om kort CompactFlash